Zagarolo

Zagarolo is een klein stadje in de provincie Roma. Het bevindt zich ten oosten van Rome zelf en grenst direkt aan de hoofdstad. Hoogtepunten zijn het Palazzo Rospigliosi en het Speelgoedmuseum.

Alles over Zagarolo

Openbaar vervoer/Met de Auto

Palazzo Rospigliosi Zagarolo
Palazzo Rospigliosi

Openbaar vervoer: De stad bevindt zich aan de treinlijn Rome-Cassino-Napels. Vanuit Rome zijn er ook regelmatige Cotral busverbindingen met Zagarolo, zowel vanaf Anagnina (laatste halte metro lijn A), als vanaf het busstation Grotte Celoni.

Met de auto: Vanaf de rondweg (Grande Raccordo Anulare) volgt U de E821 tot U bij San Cesario komt voor de afslag naar Uw bestemming. Vanuit het centrum kunt U ook de iets langzamere SR6 (oftewel de Via Casilina) nemen, die direct naar Zagarolo voert.

Geschiedenis

De geschiedenis van de stad wordt grotendeels betaald door de tijd dat de familie Colonna er de macht in handen had en de belangrijkste gebouwen in het centrum zijn dan ook in hun opdracht gebouwd. (Meer geschiedenis Zagarolo.)

Bezienswaardigheden

Zowel de bekendste kerk (Santa Maria Annunziata Kerk) als het bekendste paleis (Palazzo Rospigliosi) zijn in opdracht van leden van de familie Colonna gebouwd. Andere bezienswaardigheden zijn de Porta Rospigliosi en de kerken San Pietro Apostolo en San Lorenzo Martire. Een aparte attractie voor kinderen is het Speelgoedmuseum (Museo del Giocattolo) van de stad.

Toeristen Informatie

De postcode van Zagarolo is 00039 enhet kengetal is hetzelfde als dat van Rome zelf, (+39 06). De stad heeft één deelgemeente, te weten Valle Martella.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.