2022 Winteruitverkoop Rome

In tijden van crisis en economische onzekerheid is het misschien aan te raden om aan de naderende kerstperiode voorbij te gaan en meteen te denken aan het begin van het nieuwe jaar wanneer de jaarlijkse winteruitverkoop in Rome en de rest van Italië weer begint. Voor de regio Lazio is dat over het algemeen het eerste weekend na 6 januari. Gewoonlijk duren de saldi tot eind februari.

2022 Winteruitverkoop Rome

In tegenstelling tot andere jaren begint de winteruitverkoop in Rome pas op 15 januari 2022. Vanaf deze datum zullen de Romeinse winkels, winkelcentra en outlets hun waren zes weken lang aanbieden tegen een kortingsprijs die soms wel 60% lager ligt dan de oorspronkelijke vraagprijs. Deze periode is dan ook een uitstekende tijd om een vakantie in Rome te combineren met een geslaagde koopjesjacht. Het Italiaanse woord voor uitverkoop is saldi.

De winteruitverkoop begint dus iets eerder dan vorig jaar, toen 18 januari de begindatum was. In 2020, vanwege de Covid-crisis, besloten de regionale autoriteiten echter dat winkels al voor de officiële startdatum van de winteruitverkoop mochten beginnen hun waren tegen gereduceerde prijzen aan te bieden. Dit jaar eindigt de winteruitverkoop al op 6 februari.

Openbaar Vervoer Winteruitverkoop Rome

Zoals altijd zullen in de eerste week van de uitverkoop extra bussen ingezet worden om bezoekers sneller naar de belangrijkste winkelstraten (Via del Corso, Via Condotti, Via Nazionale, Via Cola di Rienzo), winkelcentra (Galleria Alberto Sordi) en outlets als de Castel Romano Designer Outlet te vervoeren.

Waar U op moet Letten tijdens de Uitverkoop

Houd goed in de gaten dat de winkeliers een aantal regels in acht nemen, waarvan de belangrijkste is dat behalve de kortingsprijs ook de oorspronkelijke prijs en het kortingspercentage duidelijk zichtbaar aangegeven dienen te zijn. Ook mogen ze niet weigeren een artikel te ruilen, mits U het kassabonnetje kunt tonen. Wanneer ze gedurende normale verkoopperiodes creditcards accepteren dienen winkels dit ook tijdens de uitverkoop te doen.

Goedkoop logeren in Rome tijdens de winteruitverkoop

Wij raden U aan Booking.com te gebruiken voor het vinden van een goedkoop hotel, bed and breakfast of appartement in Rome.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.