Wijk Alessandrino Rome

Alessandrino is de naam van het 23e quartiere van Rome. De naam komt van het Alessandrino Aquaduct, dat door Keizer Alessandro Severo in de 3e eeuw voor Christus gebouwd is.

Wijk Alessandrino Rome

Ligging en openbaar vervoer

Alessandrino wordt aan de westkant begrensd door de Viale Palmiro Togliatti, aan de noordkant dooe de Via Casilina, aan de oostkant door de Via di Tor Tre Teste en aan de zuidkant door de Via Prenestina. Er zijn drie metrohaltes, die alle op lijn C liggen, in de wijk (Alessandrino, Torre Spaccata en Parco di Centocelle).

Geschiedenis en bezienswaardigheden

Tot 1961 heette het huidige quartiere Alessandrino nog suburbio Prenestino-Labicano. Om het allemaal nog ingewikkelder te maken is er ook een quartiere in een ander deel van de stad dat nu Prenestino-Labicano heet.

Nog verwarrender is dat het stadsdeel rond de Fori Imperiali enige eeuwen geleden ook Alessandrino heette.

Het Acquedotto Alessandrino bevindt zich in het Parco Giovanni Palatucci, dat een flink deel van de wijk bestrijkt. En tweede, kleiner park in de wijk heet Parco David Franceschetti.

Dio Padre Misericordosio Kerk Rome
Dio Padre Misericordosio Kerk

Er zijn een aantal kerken, die vrijwel alle van vrij recente oorsprong zijn. De enige die voor toeristen interessant is is de Dio Padre Misericordioso Kerk, die door de beroemde Amerikaanse architect Richard Meier gebouwd is. De kerk werd ter gelegenheid van het Jubileumjaar 2000 opgetrokken, maar werd helaas pas in 2003 voltooid.

Alessandrino (Quartiere XXIII)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.