Virgiliano Park Rome (of Nemorense Park)

Het Virgiliano Park ligt dichtbij het veel grotere Villa Ada Park in de wijk Trieste in het noordoosten van Rome. Het is in de 30’er jaren van de vorige eeuw aangelegd en heeft een speeltuin voor de kinderen en een bocce-baan voor de ouderen. Het wordt ook wel Parco Nemorense genoemd.

Virgiliano Park Rome

Nuttige informatie

Adres: Het park heeft drie ingangen, aan de Via Nemorense, de Via Lago Di Lesina en de Via Panaro. Metro: Sant’Agnese/Annibaliano (lijn B1). Openingstijden: Van 08.00 tot 23.30. Toegang: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

Virgilian of Nermorense Park Rome
Ingang aan de Via Nemorense.

Het Parco Nemorense is in 1930, in de fascistische tijd dus, ontworpen. De architect was Raffaele de Vico, die op een of andere wijze bij vrijwel alle bekende parken van de stad betrokken was.

Het park werd aan de dichter Vergilius gewijd omdat deze in 1930 precies 2000 jaar eerder geboren was.

In 2020, na een lange restauratie, is het park opnieuw geopend. Bij deze restauratie heeft men ht oorspronkelijke ontwerp van de De Vico gevolgd.

Er loopt een door lindebomen geflankeerde laan langs de zijkanten. Drie andere met grind en kinderkpjes beklede lanen doorkruisen het park. Deze worden geflankeerd door steeneiken en kastanjebomen. Er is ook een rotsvijver.

Verdere versieringen zijn er in de vorm van twee fonteinen. Een van de twee is schelpvormig, de andere heeft de vorm van een vijgentak.

Virgiliano Park Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.