Villino Vitale Rome

De Villino Vitale is een historisch gebouw in de wijk Prati in Rome. Het is in het vroegste begin van de 20e eeuw gebouwd en na de eerste wereldoorlog vergroot. Tegenwoordig doet een deel van het paleis als hotel dienst.

Villino Vitale Rome

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Villino Vitale Rome
Villino Vitale

Adres: Via dei Gracchi, 291 – Rome. Het paleis is niet voor toeristen toegankelijk, al wordt de 2e verdieping wel als hotel gebruikt.

Geschiedenis en beschrijving

De Villa Vitale is in het jaar 1900 door de architect Arturo Pazzi gebouwd. Het is op de middeleeuwse architectuur geinspireerd, wat ook af te lezen valt uit de gebruikte materialen (laterizio baksteen en Travertijns marmer).

Het rechthoekige gebouw werd oorspronkelijk gekenmerkt door een trapsgewijs aflopend dak. Er is een balkon op de hoek van de Via dei Gracchi en de Via Alessandro Farnese.

In 1909 werd het gebouw vergroot. Er kwam twee verdiepingen bij en er werd een centraal torentje toegevoegd. Het dak werd met dakstenen belegd. Ook werd er een gietijzeren versiering toegevoegd,

Duilio Cambellotti was verantwoordelijk voor de veranderingen die een jaar later plaats vonden. Hij versierde de fries onder het ver uitstekende dak met fresco’s die vliegende duiven verbeelden. Ook liet hij het torentje versieren met majolica’s waarop zwaluwen afgebeeld zijn.

Via dei Gracchi, 291 – Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.