Villa Tuscolana Frascati

Villa Tuscolana Frascati

De Villa Tuscolana is één van de villa’s die zich aan de rand van het historische centrum van het stadje Frascati buiten Rome bevinden. Tegenwoordig is er een hotel gehuisvestigd.

Weetjes Villa Tuscolana Frascati

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de Villa Tuscolana is Via del Tuscolo km 1.500 – 00040 Frascati. De villa is privé-bezit en wordt als hotel gebruikt.

Geschiedenis Villa Tuscolana Frascati

In de loop der jaren is de villa vaak van eigenaar veranderd, wat ook geleid heeft tot een aantal ingrijpende modificaties in de structuur van het paleis. De Villa Tuscolana wordt ook wel de Villa Rufinella genoemd en torent boven Frascati uit. Ze is in 1578 in opdracht van Alessandro Ruffini gebouwd.

De laatste veranderingen werden doorgevoerd door Luigi Vanvitelli, een architekt van Nederlandse oorsprong, die ook verschillende kerken in Rome en, vooral, het Koninklijke Paleis van Caserta op zijn naam heeft staan.

In het begin van de 19e eeuw kwam de Villa Tuscolana in handen van Luciano Bonaparte, die er verschillende opgravingen uit liet voeren en de archeologische vondsten vervolgens naar de musea van Parijs verscheepte.

Gedurende de tweede wereldoorlog is het paleis zelf flink beschadigd door bombardementen.

Hoogtepunten Villa Tuscolana Frascati

  • De façade bevindt zich aan de korte zijde van het gebouw. Rechts hiervan staat een elliptische kapel met de façade naar de ingang van het paleis zelf gekeerd. De kapel heeft een erg mooie vloer.
  • De terrassen van de tuin volgen zo goed als mogelijk het originele plan.

Meer bezienswaardigheden Frascati

Villa Tuscolana, Frascati

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.