Villa Medici Fontein Rome

De Villa Medici Fontein bevindt zich op het Piazza della Trinità de’ Monti in Rome. De fontein staat voor de Villa Medici zelf en is tegen het einde van de 16e eeuw ontworpen.

Weetjes Villa Medici Fontein Rome

Adres, openingstijden en  toegangsprijs

Het adres van de Fontana di Villa Medici is Piazza della Trinità de’ Monti, 1 – Rome. Wijk: Campo Marzio. De fontein kan op elk moment van de dag gratis bezichtigd worden.

Geschiedenis Villa Medici Fontein Rome

Villa Medici Fontein Rome
De Villa Medici Fontein in een door James Anderson in de 19e eeuw gemaakte foto. Het panorama is nog net zo mooi als toen.

De Villa Medici Fontein is een nogal kleine en vrij sobere fontein. Vanwege de pittreske achtergrond is ze toch d emoeite van het bekijken waard.

De fontein bestaat uit een achthoekige kuip, die zich op straatniveau bevindt. In het midden staat een stevige pilaar, waarop een ronde granieten kop rust. Het waterspuit druppelt uit een marmeren bal midden in deze kop.

De fontein is in 1589 ontworpen. De opdrachtgever was Kardinaal Ferdinando de’ Medici. De kardinaal was de eigenaar van de Villa Medici zelf en ook degene die de leiding had over de aanleg van het aquaduct.

De architekt was waarschijnlijk  Annibale Lippi. Deze had ook het gebouw zelf ontworpen, alsmede de fonteinen binnen de villa. Deze laatste waren in verhouding een stuk rijkelijker versierd dan de Villa Medici Fontein.

Viale Trinità dei Monti, 1 – 00187 Roma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *