Villa Altieri Rome

De Villa Altieri in de wijk Esquilino in Rome is tegen het einde van de 17e eeuw gebouwd. De architect die het project uitvoerde was Giovan Antonio de Rossi. Sinds 1975 is de villa eigendom van de provincie Rome.

Villa Altieri Rome

Openingstijden en toegangsprijs

De Villa Altieri is niet voor het publiek toegankelijk.

Geschiedenis en beschrijving

Villa Altieri Rome
In deze foto uit 1852 is te zien dat de Villa Altieri ooit over een doolhof beschikte. Dit moest echter verwoest worden om de bouw van moderne gebouwen mogelijk te maken.

De opdrachtgever tot de bouw van de Villa Altieri was waarschijnlijk de neef van Paus Clemens X, Paluzzo Altieri. De verantwoordelijke architect had de opdracht gekregen wat toen een buitenhuis was tot een indrukwekkende villa om te vormen.

Giovan Antonio De Rossi had ook het aan dezelfde familie toebehorende Palazzo Altieri bij de Chiesa del Gesù ontworpen.

Van de bij de villa horende tuinen is niets overgebleven. Wel zijn er nog elementen van de 17e eeuwse villa te zien, waaronder rotsen van tufsteen en enige klassieke onderdelen.

Er zijn ook nog twee wapenschilden van de familie Altieri zelf te zien. Boven één van de twee is de pauselijke tiara afgebeeld.

Sinds 1975 is het gebouw in handen van de provincie Rome. In de tussenliggende jaren is het echter vaak van eigenaar verwisseld. Het deed in die tijd onder andere dienst als vrouwengevangenis, nonnenklooster en schoolgebouw.

Adres en openbaar vervoer

Het adres van de Villa Altieri is Viale Manzoni, 47 – Rome.

Villa Altieri – Viale Manzoni 47, Rome –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.