Vicovaro

Vicovaro is een klein stadje langs de riveri de Aniene in het oostelijke deel van de provincie Rome, binnen het Monte Lucretili natuurgebied. Het ligt ongeveer 300 meter boven zeeniveau en heeft iets meer dan vierduizend inwoners.

Weetjes Vicovaro

Met de Auto/Openbaar Vervoer

San Giacomo Maggiore Tempel Vicovaro
Ingang van de San Giacomo Maggiore Tempel

Met de auto vanuit Rome: U neemt de tolweg E80 of de langzamere SR5 (beter bekend als de Via Tiburtina) vanaf de Grande Raccordo Anulare. De afstand vanuit het centrum van Rome is ongeveer 45 kilometer.

Openbaar vervoer vanuit Rome: Er is een treinstation in de stad, maar dat kan slechts 1 keer per dag via een bus vanuit Tivoli bereikt worden, en dat nog eens heel laat ’s avonds. Er is een regelmatige Co.tral busverbinding vanaf het station Ponte Mammolo (metro lijn B), naar Stazione Valle dell’Aniene-Mandela-Sambuci, dat ook op het grondgebied van de stad ligt.

Feiten En Adressen Vicovaro

Het adres van het gemeentehuis is Piazza Padre Pietro, n. 9 – 00029 Vicovaro (Rm). Tel. +39 0774498002. postcode: 00029. Kengetal: 0774. De enige deelgemeente is San Cosimato.

Geschiedenis

De stad bevindt zich op de plek waar het volk der Aequi een soort verkenningspost had van waaruit ze hun territorium wilden uitbreiden. Later namen de Romeinen er de macht over en na de middeleeuwen kwam het in handen van de machtige Orsini familie. (Meer geschiedenis Vicovaro.)

Bezienswaardigheden

De meeste toeristen die naar Vicovaro komen doen dat vanwege het natuurschoon in de omgeving. De belangrijkste toeristische attracties binnen de stad zijn het Palazzo Cenci Bolognetti, de San Giacomo Kerk en de San Pietro Kerk. Het San Cosimato Klooster heeft een geschiedenis die tot de 6e eeuw teruggaat. Uit de Romeinse tijd zijn er twee gedeelte zogeheten cyclopische muren overgebleven, die door de eveneens Romeinse weg Via Valeria van elkaar gescheiden worden.

Vicovaro, provincie Roma, Latium, Italiƫ

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.