Viale del Monte Oppio Rome

De Viale del Monte Oppio verbindt het Largo Brancaccio met het Largo della Polveriera in Rome. De belangrijkste toeristische attractie langs de straat is de Santi Silvestro en Martino ai Monti Basiliek.

Viale del Monte Oppio Rome

Ligging

De Viale del Monte Oppio bevindt zich in de rione Monti. De naam is afkomstig van de Colle Oppio heuvel, het hoogste gedeelte van de heuvel Esquilino. De straat loopt door het Colle Oppio Park.

Bezienswaardigheden Viale del Monte Oppio Rome

Wanneer men de straat vanaf het Largo Brancaccio inloopt heeft men meteen het Palazzo Brancaccio aan de linkerkant. De hoofdingang van dit gebouw, dat het Museum van Oriëntale Kunst huisvestigt, is aan de Via Merulana.

San Martino ai Monti Kerk - Viale del Monte Oppio Rome

De straat buigt naar links af en na enkele honderden meters komt men bij de San Martino ai Monti Kerk (officiële naam Santi Silvestro e Martino ai Monti). De kerk zoals die nu te zien is is bovenop een eerdere struktuur gebouwd, die men slechts via een nauwe, stijle trap kan bereiken.

Op het linkergedeelte van het bakstenen gebouw links van de kerk is één van de in Rome alomtgenwoordige Madonnina’s te zien, in dit geval een mozaiëken versie, met de woorden Ave Maria eronder.

Een andere Madonnina bevindt zich tegenover de kerk. Deze vrij grote en nogel verbleekte muurschildering wordt door glas tegen de elementen beschermd.

Wanneer men verder loopt komt ziet men aan de linkerzijde een groot park. Het eerste deel van dit park staat bekend als het Parco Traianeo en het tweede als het Parco del Colle Oppio.

Viale del Monte Oppio – Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.