Via della Spada di Orlando Rome

Share the joy
  •  
  •  

De Via della Spada di Orlando is een smalle zijstraat van de Via in Aquiro in het centrum van Rome. De naam van de steeg, “Straat van het Zwaard van Roland”, is verbonden aan een legende.

Weetjes Via della Spada di Orlando Rome

In de straat bevindt zich een stuk zuil van de marmersoort die bekend staat als cipollino. De zuil staat tegen het Collegio Salviati en volgens de legende heeft Roland, de belangrijkste paladijn van Karel de Grote, vergeefs geprobeerd zijn zwaard Durendal op dit stuk marmer te breken.

In werkelijkheid hoorde de zuil, net als het stuk muur dat er tegenover te zien is, bij de Tempel van Matidia. Keizer Adrianus had deze tempel opgedragen aan zijn schoonmoeder, tevens nicht van Keizer Traianus. Het is waarschijnlijk dat Adrianus de tempel had laten bouwen om de wereld te tonen hoe sterk zijn band net Traianus wel niet was, aangezien niet iedereen geloofde dat deze hem werkelijk als opvolger aangewezen had.

Keizer Adrianus was sowieso erg druk bezig in dit gedeelte van Rome, aangezien hij er ook een tempel voor zichzelf liet bouwen en er het Pantheon opnieuw liet construeren.

Het Collegio Salviati was een tehuis waar wezen onderdak, voedsel en onderricht konden krijgen.

Via della Spada di Orlando – Rome

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *