Via dei Fori Imperiali Rome

De Via dei Fori Imperiali, de brede straat tussen het Colosseum en het Piazza Venezia, is een relatief recent aangelegde weg. Vanaf 3 Augustus 2013 is het een enkel voor voetgangers toegankelijke straat.

Via dei Fori Imperiali Rome

De oorspronkelijke naam van de Via dei Fori Imperiali, die tijdens de heerschappij van de fascistische dictator Mussolini gebouwd is, was de Via dell’Impero (Straat van het Keizerrijk).

Het idee achter de aanleg was om hèt symbool van het Antieke Rome (het Colosseum) te verbinden met hèt symbool van het fascistische Italië (het Monument voor Vittorio Emanuele II).

De Via dell’Impero was af op 9 April 1932. De naamsverandering vond plaats na het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Bij de aanleg van de Via dei Fori Imperiali werd overigens een erg mooi stadsdeel van Rome geheel verwoest. O.a. de Santa Maria in Macello Martyrum Kerk en de  Sant’Urbano a Campo Carleo Kerk werden met de grond gelijk gemaakt.

Elk jaar, op 2 Juni, is er een militaire parade op de Via dei Fori Imperiali. Dit gebeurt ter herdenking van het referendum dat op deze dag in 1946 gehouden werd en als resultaat had dat het Koninkrijk Italië een Republiek Italië werd.

Via dei Fori Imperiali – Rome

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *