Valmontone

Valmontone is een klein stadje op ongeveer 35 kilometer ten zuidoosten van Rome. Tegenwoordig is het stadje vooral bekend vanwege de Valmontone Designer Outlet en vanwege het pretpark Rainbow Magicland.

Valmontone (provincie Rome)

Nuttige Informatie

Het adres van het gemeentehuis is Via Nazionale, 5 – 00038 Valmontone (Telefoon: +39 06959901). Het kengetal is 06 en de postcode is 00038.

Met de Auto/Openbaar Vervoer

Valmontone
Collegiata Kerk en het Palazzo Doria

Eigen vervoer: Vanuit Rome neemt U de snelweg E821/A1 naar het zuiden. Dit is een tolweg. Indien U liever niet wilt betalen kunt U ook de langzamere SR6 (oftewel Via Casilina) nemen.

Openbaar vervoer: Er is een directe treinverbinding vanaf Roma Termini naar Valmontone. Het treinstation bevindt zich aan de rand van het historische centrum van de stad. Vanaf dit station zijn er bussen naar Rainbow Magicland. Vanaf het metrostation Anagnina zijn er ook direkte busverbindingen naar Valmontone.

Geschiedenis

Hoewel het niet helemaal zeker is dat er al een echte nederzetting was, weet men wel dat de streek rond Valmontone al in de oudheid bewoond werd. Het huidige stadje is in de Romeinse tijd gesticht. Gedurende de middeleeuwen was het eigendom van verschillende families. (Beknopte geschiedenis Valmontone.)

Bezienswaardigheden

De grootste toeristische attractie is de Collegiata Kerk, die in de 17e eeuw in opdracht van Prins Pamhili Aldobrandini gebouwd is, en in 1910 gerestaureerd. Binnen deze kerk zijn schilderijen van verschillende 17e eeuwse meesters te zien. De Madonna del Gonfalone Kerk is na de Tweede Wereldoorlog en de aangebrachte beschadigingen geheel gerestaureerd. Het barokke Palazzo Doria Pamphili stamt uit het midden van de 17e eeuw. De oudste kerk van de stad is de Santa Maria delle Grazie Kerk, die in de 11e eeuw opgetrokken is. De kerk is op blokken tufsteen gebouwd en wordt gekenmerkt door een klokkengevel. De meeste mensen komen echter voor het Rainbow Magicland Pretpark en de Valmontone Designer Outlet.

Evenementen

Op 24 Mei worden de bombardementen waardoor de stad in de tweede wereldoorlog getroffen is herdacht. Gedurende de hele zomer vinden er verschillende sagre plaats, festivals die in het teken van een bepaald soort voedsel staan.

Valmontone, provincie Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.