Triomfbogen Rome

Nu zijn er nog maar drie triomfbogen te zien in Rome, maar vroeger waren er veel meer. De overgebleven bogen zijn de Boog van Constantijn, de Boog van Titus en de Boog van Septimius Severus.

Triomfbogen Rome

De triomfbogen waren structuren in de vorm van monumentale bogen die opgericht werden om de overwinningen van de verschillende keizers of veldheren in de oorlog te heredenken.

De allereerste bogen waren onversierde houten en/of bakstenen constructies, waar later van alles aan toegevoegd werd.

Boog van Constantijn

Arco di Constantino - Triomfbogen RomeDe Arco di Costantino staat meteen naast het Colosseum. Hij werd gebouwd om de overwinning van Keizer Constantijn op Maxentius te vieren bij de Slag bij de Ponte Milvio in 312. Met zijn 25 meter hoogte is het de meest indrukwekkende van de triomfbogen. De Boog van Constantijn is in 2015 gerestaureerd.

Boog van Titus

De Boog van Titus staat in het Forum Romanum. Hij is in het jaar 81 door Domitianus gebouwd om de overwinningen van Vespasianus en Titus in de Joods-Romeinse oorlogen (66-135) te vieren. Gedurende de middeleeuwen werd de Arco di Tito als deel van een door de Frangipani gebouwd fort gebruikt om in 1821 door Giuseppe Valadier in de oorspronkelijke vrijstaande staat hersteld te worden.

Boog van Septimius Severus

Boog van Septimius Severus in het Forum Romanum, Rome.

De Arco di Settimio Severo is in 203 gebouwd, over de Via Sacra. De aanleiding tot de constructie ervan werd gevormd door de overwinningen van de keizer zelf en zijn twee zonen Caracalla en Geta op o.a. de Parthen en de Arabieren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.