Top 10 Markten Rome

Elke wijk van Rome heeft wel een dagmarkt, over het algemeen van vroeg in de ochtend tot ongeveer 14.00 uur in de vroege middag. Soms zijn dit maar enkele stalletjes, soms hele overdekte huizenblokken of pleinen. In het weekend zijn er een aantal speciale markten, waar zowel tweedehands goederen als goedkope snuisterijen of modern design verkocht wordt.

Top 10 Markten Rome

De tijden, vooral tijdens de Covid-19 crisis, kunnen verschillen van wat hieronder aangegeven is. Op het moment, december 2020, zijn alle markten (behalve voedselmarkten) in het weekend gesloten.

01. Porta Portese (Trastevere)

De allerberoemdste markt van Rome, die in werkelijk elke reisgids genoemd wordt is de Porta Portese Markt in Trastevere. Deze wordt elke zondagochtend gehouden en hier is alles te koop, van grote antieke meubelen tot goedkope kleding en de kleinste huishoudartikelen. Buiten dat is het een mooie, chaotische pittoreske bende, dus wat wil je nog meer?

02. Via Sannio Markt (San Giovanni)

De Via Sannio Markt is veel minder beroemd, wat wel als voordeel heeft dat er veel minder teristen op afkomen en de prijzen dus lager zijn. De markt is, behalve op zon- en feestdagen, geopend van 09.00 tot 13.00 uur (al wil het weleens een beetje uitlopen) en het is aan te raden niet aan de buitenkant te blijven, aangezien de stalletjes met de mooiste tweedehands- en vintage kleding zich in het binnenste deel bevinden. Goed te combineren met een bezoek aan de Basiliek van Sint-Jan van Lateranen.

03. Mercato Monti

De Mercato Monti is een indoor-markt die drie ker per maand gehouden wordt.op de eerste en derde zondag en de vierde zaterdag van elke maand. De markt doet een beetje Engels aan, met vooral veel vintage kleding en creaties van jonge, moderne designers. Openingstijden: 10.00 tot 20.00 uur. Adres: Via Leonina, 46.

04. Campo de’ Fiori Markt

Campo de' Fiori Markt Rome

Elke wijk heeft minstens één, maar vaak verscheidene dagmarkten. Soms nemen deze een enkel huizenblok, en soms een heel plein in beslag. Wanneer dit plein het Campo de’ Fiori is wordt zo’n markt extra schilderachtig al betaal je natuurlijk veel meer voor wat fruit dan je op minder toeristische plekken neer zou tellen.

05. Borghetto Flaminio Markt

De Mercato di Borghetto Flaminio wordt elke zondag van 10.00 tot 19.00 uur gehouden. Aangezien er, onder de noemer “Garage Sale – Rigattieri per Hobby” niet enkel professionele stalletjes staan kan men er soms onverwachte vondsten ;aantreffen, van oude langspeelplaten tot elegante avondjurken. Adres: Piazzale della Marina, 32. Toegangsprijs: 1,60 Euro. Van half Juli tot eind Augustus gesloten.

06. Mercato Esquilino

Nuovo Mercato Esquilino - Top 10 markten Rome

De Mercato Esquilino was vroeger op het Piazza Vittorio Emanuele II en wordt dan ook door de meeste Romeinen nog steeds de Mercato di Piazza Vittorio genoemd. Deze markt neemt twee grote huizenblokken in beslag, eentje met goedkope (en niet erg bijzondere) kleding en de andere met vooral groente en fruit uit alle werelddelen. Elke ochtend (behalve zondag) van 07.00 tot 14.00 uur.

07. Ponte Milvio Markt

De Ponte Milvio Markt wordt op de eerste en tweede zondag van de maand gehouden. Meer dan 150 marktkraampjes verhandelen meubelen en gebruiksvoorwerpen, antiquariaat en verzamelobjekten. Van 09.00 tot 20.00 uur.

08. Mercato Trionfale

De Mercato Trionfale was de eerste van de Romeinse wijkmarkten. De markt is tegen het einde van de 19e eeuw geopend en bestaat uit meer dan 250 kraampjes. Sinds 2009 bevindt de markt zich in een glazen gebouw in de Via Doria. Maandag tot zaterdag van 07.00 tot 14.00 uur (dinsdag en vrijdag tot 19.00 uur).

09. Expo Capanelle

Elke zondag wordt bij de Capanelle paardenrijbaan de Expo Capanelle markt gehouden. Het is een eind buiten het centrum, maar het is gratis en het aanbod is groot. Origineel handwerk en antieke meubelen, vintage kleding en modern design, oude ansichtkaarten en handgemaakte sieraden. Adres: Via Appia Nuova, 1240.

10. Porta Maggiore Markt

Overdekt en elke dag van 09.30 tot 20.00 uur geopend. Deze tweedehands markt maakt deel uit van een keten en er wordt van alles verkocht, van grote meubelen tot elektrische apparaten, tot cd’s en lp’s, boeken en kinderspeelgoed. Binnen is een klein caféetje. (Via Sebastiano Grandis, 7).

Kerstmarkten

Bij de top 10 markten zijn de kerstmarkten die elk jaar in grote ìn getale in Rome gehouden worden niet meegerekend. Ook de markten die leuk zijn, maar voor toeristen moeilijk te bereiken, zijn buiten beschouwing gelaten. Een voorbeeld hiervan is Porta Portese 2, die volgens vele Romeinen authentieker is dan de originele versie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *