Top 10 Bezienswaardigheden Albano Laziale

Veel van de belangrijkste attracties in Albano Laziale hebben te doen met de voormalige pauselijke aanwezigheid in het stadje. Natuurlijk was het ook in de Romeinse tijd al een prettige plek (veel koeler dan Rome zelf) om te vertoeven gedurende de zomermaanden en dus zijn er ook een aantal ruïnes uit de vroege geschiedenis van het Keizerrijk te zien.

Top 10 Bezienswaardigheden Albano Laziale

01. Santuario di San Gaspare del Bufalo en San Paolo Kerk

San Paolo Kerk Albano Laziale

Het Santuario di San Gaspare del Bufalo bevindt zich op het Piazza San Paolo, 4 (tel. +39 069320175). In de San Paolo Kerk die bij dit klooster hoort ligt de heilige zelf begraven. Het klooster is een van de belangrijkste pelgrimsbestemmingen van de regio.


02. San Pietro Apostolo Kerk

San Pietro Apostolo Kerk Albano Laziale

De San Pietro Apostolo Kerk is in de 6e eeuw gebouwd op een plek waar voorheen Romeinse warmwaterbaden waren. Bij de construktie zijn materialen van oude Romeinse gebouwen gebruikt. Het interieur wordt opgeluisterd door 13e eeuwse fresco’s en een schilderij van Gherardo delle Notti.


03. Porta Praetoria

albano-laziale-porta-pretoria

De Porta Pretoria (Via Alcide De Gasperi) was de hoofdingang van de Castra Albania, een groot Romeins kamp dat door KeizerSeptimius Severus gebouwd werd en wat eigenlijk het begin was van het huidige Albano Laziale.


04. San Pancrazio Martire Kathedraal

 San Pancrazio Martire Kathedraal

De Dom van Albano Laziale bevindt zich op het Piazza L. Sabatini. Deze kerk is op een vroeg-Christelijke basiliek gebouwd. Het is het belangrijkste religieuze gebouw van de stad. In de crypte zijn nog enige resten van de oude basiliek te zien.


05. Cisternone

Cisternone Albano Laziale

De Cisternone (Via Aurelio Saffi) is een antiek ondergronds water-reservoir, dat in de rotsen uitgehakt is en waar het water uit de drie aquaducten die te toevoer naar Albano verzorgden verzameld werd. Het bestaat uit 5 schepen en meet 20 bij 30 meter. Zelfs bijna 2000 jaar nadat men het monument gebouwd heeft, werkt het nog uitstekend.


06. Romeinse Amphitheater

Romeins Amphitheater Albano Laziale

Het Romeinse Amfitheater (Via Dell’Anfiteatro) bevindt zich op de hoogste heuvel van de stad en stamt uit de 3e eeuw. Er was plaats voor ongeveer 16.000 toeschouwers en het was waarschijnlijk 22 meter hoog. Waarschijnlijk werd het in de middeleeuwen als fort gebruikt.


07. Chiesa della Stella en Catacomben van San Senatore

Santa Maria della Stella Kerk Albano Laziale

De Santa Maria della Stella Kerk (Borgo Garibaldi) is gebouwd op de Catacomben van San Senatore. In deze catacomben zijn een aantal interessante fresco’s te zien uit zowel de vroeg-Christelijke tijd als de middeleeuwen. Waarschijnlijk stond hier ooit een aan de Romeinse God Esculapius gewijde tempel.


08. Tombe van Horatii and Curiatii

Tombe Horatii en Curatii Albano Laziale

De Tombe van Horatii and Curiatii (Via della Stella, Borgo Garibaldi is een enorm monument langs de Via Appia, waar deze helden in werkelijkheid echter niet begraven liggen. Wie er wel zijn laatste rustplaats gevonden heeft is niet helemaal zeker.


09. Palazzo Savelli

Palazzo Savelli Albano Laziale

Het Palazzo Savelli is in de 13e eeuw voor de Savelli familie gebouwd. Zoals aan de vierkante torens te zien is was het oorspronkelijk bedoeld als een fort. Toen Albano door de Apostolische Kamer gekocht werd, werd het de zetel van de pauselijke regering. Tegenwoordig is het het gemeentehuis van Albano Laziale.


10. Villa van Pompeo Magno

Keizerlijke Villa Pompeo Magno - Top 10 Bezienswaardigheden Albano Laziale

De ruïnes van de Keizerlijke Villa van Pompeo Magno (Piazza Giuseppe Mazzini, tel. +39 069323490), een Romeinse generaal uit de tijd van Gaio Giulio Cesare, stammen uit de 1e eeuw voor Chr. Ze bevinden zich aan het begin van de stad, wanneer men uit Rome komt.

Meer Bezienswaardigheden Albano Laziale

  • Santa Maria della Rotonda Tempel (Via Della Rotonda): Deze kerk is op een vroegere Romeinse villa gebouwd. Het vloerplan is rond, met vier half-ronde kapellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.