Tombe van Horatii en Curiatii Albano Laziale

De Tombe van Orazi en Curiazi is een enorm monument langs de Via Appia bij Albano Laziale. De helden liggen hier in werkelijkheid echter niet begraven. Wie er wel zijn laatste rustplaats gevonden heeft is niet helemaal zeker.

Tombe Oratii en Curiazii Albano Laziale

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de Tombe van Orazi en Curiazi is Borgo Garibaldi. Om de opgravingen te kunnen bezoeken dient men vooraf het Museo Civico Albano te raadplegen (Adres: Viale Risorgimento 3, tel. +39 069325759 of 069323490).

Geschiedenis en beschrijving

Tombe Oratii en Curiazii Albano Laziale
Tombe Orazi en Curiazi

De Orazi en de Curiazi broers liggen waarschijnlijk niet in het mausoleum begraven, aangezien het uit de Republikijnse tijd stamt en overeenkomsten vertoont met de Etruskische tombes in Volterra.

Gedurende de regering van Tullio Ostiliowas er een oorlog gaande tussen Rome en wat toen nog Albalonga heette. Na veel bloedverlies besloot men dat de drie beste strijders uit elke stad elkaar zouden bevechten.

De Romeinen werden vertegenwoordigd door de drie broers Orazi, terwijl de Curiazi, eveneens drie broers, de strijd leverden voor Albalonga. Na twee van zijn broers verloren te hebben, besloot de laatste Orazi tot een list over te gaan. Hij deed net of hij vluchtte en toen een van zijn tegenstanders hem dicht op de hielen zat draaide hij zich opeens om en doodde hem. Hij rende weer weg en werd opnieuw achtervolgd door de tweede (en kennelijk niet de snuggerste) Curiazi broer. Deze werd ook gedood, waarna de laatste geen probleem was en Rome de heerschappij over Albalonga kreeg

Het monument bestaat uit een groot vierkant fundament met vier kegelvormige blokken op de hoeken. Waarschijnlijk stond er een vijfde, nog grotere kegel in het midden.

Tombe van Horatii en Curiatii – Borgo Garibaldi, Albano Laziale

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.