Toeristenbelasting Rome 2021

Vanaf 1 September 2014 is de toeristenbelasting, die sinds 2011 in Rome van kracht is, verhoogd. Alle bezoekers aan de stad moeten een kleine toeslag betalen. De grootte van deze toeslag is afhankelijk van het soort accommodatie dat men kiest en ligt tussen de 2 en de 7 Euro per persoon per nacht. Voor 2021 worden er geen veranderingen in de tarieven verwacht.

Weetjes Toeristenbelasting Rome

De toeristenbelasting is bedoeld om een bredere infrastructuur en service voor de miljoenen toeristen die Rome elk jaar bezoeken te creëren, zodat men er als bezoeker bij wijze van spreke aan bijdraagt zijn eigen verblijf in de Eeuwige Stad te verbeteren. In werkelijkheid is er sinds het ingaan van de toeristenbelasting helemaal niks veranderd in de stad, of in ieder geval niet in positieve zin.

De betaling vindt plaats bij aankomst bij de plek waar U verblijft. Let wel goed op dat U om een bonnetje vraagt. Heel veel (echt héééél veel) uitbaters incasseren het bedrag wel, maar geven het niet door aan de gemeente. (Dit geldt niet voor toeristen die hun verblijf via Airbnb reserveren, aangezien de contributo di soggiorno al in het tarief meeberekend is.)

Hoeveel is de Toeristenbelasting in Rome

Type accommodatieTe betalen toeslag:
Bed and Breakfast, Affittacamere3,50 Euro per persoon per overnachting
Hotels (5 Sterren)7 Euro per persoon per overnachting
Hotels (4 Sterren)6 Euro per persoon per overnachting
Hotels (3 Sterren)4 Euro per persoon per overnachting
Hotels (1 en 2 Sterren)3 Euro per persoon per overnachting
Casa per vacanze3,50 Euro per persoon per overnachting
Camping2 Euro per persoon per overnachting
Agriturismo4 Euro per persoon per overnachting
Residence3,50 Euro per persoon per overnachting
Jeugdherberg2 Euro per persoon per overnachting

Vanaf de tiende dag van Uw verblijf in Rome is de toeristenbelasting niet meer van toepassing. Kinderen die jonger zijn dan 10 jaar hoeven de belasting ook niet te betalen.

Bezienswaardigheden en andere extra uitgaven

De toeristenbelasting is niet enkel van betrekking op hotels en bed and breakfasts in Rome. Ook de musea in de stad en “city tours” als de Hop On Hop Off-bussen gaan 1 Euro per persoon extra kosten.

3 gedachten aan “Toeristenbelasting Rome 2021”

 1. Beste mensen,
  Hoe kan het dat ik een bericht krijg, dat ik weliswaar een toeristentoeslag moet betalen? Dit is m.i. veel te hoog, plus dat er in mijn (vandaag ontvangen) voucher staat ESTIMATED, oftewel WAARSCHIJNLIJK.
  De volledige tekst is: “1x DOUBLE Estimated total amount of taxes & fees for this booking: 32.00 Euro payable on arrival”.
  Ik ga in deze maand november voor drie nachten met zijn twee in een drie sterrenhotel in Rome en betaal hiervoor sowieso 32 euro per persoon i.p.v. 12 euro. Plus dat dit begrip WAARSCHIJNLIJK impliceert dat het nog hoger kan zijn dan de genoemde 32 euro PER PERSOON.
  Graag reply.

  1. Beste Koos,

   Voor een driesterrenhotel is de toeristenbelasting op het moment 4 Euro per persoon per nacht, dus je zou 24 Euro moeten betalen voor twee personen voor drie nachten. Misschien zit het verschil in de “fees” die ze noemen. Ze zijn in ieder geval verplicht je een recuutje te geven, dus daar zou ik wel om vragen.

   René

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.