Tentoonstellingen Rome (mei-juni 2022)

Hoewel er sowieso genoeg te zien is in de permanente tentoonstellingen van de verschillende musea in Rome, zijn er altijd wel een aantal exposities die bepaalde kunststromingen of artiesten belichten en meer dan de moeite waard zijn. Op vrijwel elk moment van het jaar zijn dit er meer dan honderd. Moeilijk kiezen dus. Hieronder volgen de belangrijkste tentoonstellingen in Rome in december 2019 en de komende maanden.

Tentoonstellingen Rome (mei-juni 2022)

Jago: De Tentoonstelling

Wat: “Jago: De Tentoonstelling” is gewijd aan de in 1987 in Frosinone geboren contemporaine beeldhouwer Jacopo Cardillo. Het hoogtepunt van de expositie, die 12 werken telt, is “De Gesluierde Zoon” (Il Figlio Velato), dat normaal in de San Severo fuori le Mura Kerk in Napels te zien is. Een zaal van het gebouw is omgevormd tot een atelier waar Jago tijdens de tentoonstelling aan een nieuwe creatie werkt.
Waar en wanneer: Palazzo Bonaparte, tot 3 Juli 2022.

London Calling: Contemporaine Britse Kunst

London Calling tentoonstelling Rome 2022

Wat: De tentoonstelling “London Calling: Contemporaine Britse Kunst van David Hockney tot Idris Khan” belicht meer dan 30 iconische werken van 13 tussen 1937 en 1978 geboren Engelse kunstenaars.
Waar en wanneer: Palazzo Cipolla (Via di Montecatini, 17), tot 17 Juli 2022.

Disney. The Art of Telling Timeless Stories.

Disney tentoonstelling Palazzo Barberini 2022

Wat: Aan de hand van schetsen uit de archieven van Disney worden de verhalen achter de beroemde Disney-films toegelicht. Ook de ontwikkeling van de oorspronkelijke handgemaakte tekeningen naar de huidige digitale ontwerpen is in de tentoonstelling te volgen.
Waar en wanneer: Galleria Nazionale d’Arte Antica di Palazzo Barberini, tot 25 sptember 2022.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.