Tentoonstellingen Rome (December 2019-Januari 2020)

Hoewel er sowieso genoeg te zien is in de permanente tentoonstellingen van de verschillende musea in Rome, zijn er altijd wel een aantal exposities die bepaalde kunststromingen of artiesten belichten en meer dan de moeite waard zijn. Op vrijwel elk moment van het jaar zijn dit er meer dan honderd. Moeilijk kiezen dus. Hieronder volgen de belangrijkste tentoonstellingen in Rome in december 2019 en de komende maanden.

Tentoonstellingen Rome (December 2019-Januari 2020)

Canova (Palazzo Braschi)

Canova Tentoonstelling Palazzo Braschi Rome

Wat: Er zijn 170 sculpturen van de hand van de beroemde neoklassicistische beeldhouwer Antonio Canova te zien. De tentoonstelling duurt van 9 oktober 2019 tot 15 maart 2020. De titel van de expositie is “Canova. Eternal Beauty“.
Waar: Palazzo Braschi
Wanneer: Tot 15 maart, 2020.

100 Kerststallen in het Vaticaan

100 Kerststallen - Tentoonstellingen Rome

Wat: De eerste 42 edities van de internationale tentoonstelling “100 Kerststallen” in Rome werden gehouden in de Sala del Bramante bij het Piazza del Popolo. Dit jaar vindt de expositie echter voor de tweede keer in de Sala San Pio X in de Via della Conciliazione plaats.
Waar: Sala San Pio X, Via della Conciliazione 5.
Wanneer: Van 7 december 2019 tot 12 januari 2020.

Impressionisme (Palazzo Bonaparte)

Impressionisme Expositie - Tentoonstellingen Rome

Wat: Het Palazzo Bonaparte is pas vanaf 6 oktober 2019 voor het publiek opgesteld. De eerste expositie die er gehouden wordt is gewijd aan het Impressionisme en zal tot 8 Maart 2020 duren. De titel van deze tentoonstelling is “Geheime Impressionisten” (Impressionisti Segreti).
Waar: Palazzo Bonaparte
Wanneer: Tot 8 maaart 2020.

Frida Kahlo (Spazio Eventi Tirso)

Frida Kahlo Expositie Rome

Wat: Onder de titel “The Chaos Within” vindt tot 29 Maart 2020 een aan Frida Kahlo gewijde expositie plaats. Plaats van handeling is een vrij nieuwe tentoonstellingsruimte, die Spazio Eventi Tirso heet. De interactieve expositie maakt gebruik van digitale en fotografische werken.
Waar: Spazio Eventi Tirso
Wanneer: Tot 29 maart 2020.

Pompeï en Santorini Vulkanen (Scuderie del Quirinale)

Pompei en Santorini Tentoonstelling Rome

Wat: In de Scuderie del Quirinale kan men een aan in de oudheid door vulkaanuitbarstingen getroffen steden Pompeï en Santorini gewijde tentoonstelling bezichtigen. De expositie heeft als titel “De Eeuwigheid in één Dag” en zal tot 6 januari 2020 duren. De bij opgravingen gevonden kunstwerken worden afgewisseld met moderne schilderijen.
Waar: Scuderie del Quirinale
Wanneer: Tot 6 Januari 2020.

Luca Signorelli (Capitolijnse Musea)

Luca Signorelli - Capitolijnse Musea Rome

Wat: Tot 12 Januari 2020 is er een aan Luca Signorelli gewijde tentoonstelling te zien. De titel van de expositie is “Luca Signorelli en Rome. Vergetelheid en Herontdekkingen“. De kunstenaar wordt gerekend tot de belangrijkste schilders uit de Renaissance.
Waar: Capitolijnse Musea
Wanneer: Tot 12 januari 2020.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.