Alles over Subiaco

Subiaco is een oude middeleeuwse stad in het oostelijke deel van de provincie Rome. Het stadje , dat iets minder dan tienduizend inwoners telt, is vooral bekend vanwege de San Benedetto Abdij en het Santa Scolastica Klooster. Subiaco bevindt zich binnen het Parco dei Monti Simbruini natuurgebied met tweeduizend meter hoge pieken en eeuwenoude bossen.

Alles over Subiaco

Toeristeninformatie

VVV

Het Ufficio Informazioni Turistiche (tel: +39 0774 85050) is op zaterdag en zondag van 10.00 tot 13.00 en van 14.30 tot 17.30 geopend.

Met de auto/Openbaar vervoer


Met de auto vanuit Rome: U volgt de E80 (tolweg) of de SR5 in oostelijke richting. Kort na Roviano neemt U de afslag richting Subiaco (SR411).

Openbaar vervoer vanuit Rome: U neemt metrolijn B naar de halte Ponte Mammolo. Vanaf hier vertrekken er Cotral bussen naar Subiaco.

Bezienswaardigheden

Het centrale plein van Subiaco is het Piazza del Campo.

Geschiedenis

Ponte San Francesco

De eerste volkeren die in de streek woonden waren de Equi en de Latijnen. Later werd het een populaire vakantiebestemming voor de Romeinen, zoals blijkt uit de overblijfselen van de door Nero gebouwde keizerlijke villa. In de vijfde eeuw na Christus liet San Benedetto da Norcia één van de twaalf kloosters in het gebied op de overblijfselen van deze villa bouwen. Op het Santa Scolastica Klooster na werden deze later alle door de Saracenen verwoest.

De geschiedenis van Subiaco is ook verbonden met die van de boekdrukkunst. Het was in dit klooster dat twee Duitse drukkerijen in 1465 de eerste Italiaanse drukpers gebruikten.

Nadat het leengoed in handen van de familie Colonna gekomen was, werd het middeleeuwse dorp geleidelijk versterkt. Het grondgebied van Subiaco werd hierna achtereenvolgens geregeerd door de families Borghese, Borgia en Barberini.

Na de ineenstorting van de pauselijke staat werd de stad geannexeerd bij het Koninkrijk Italië.

Gedurende de Tweede Wereldoorlog werd bijna het hele historische centrum verwoest, waarbij kerken en monumenten ernstig beschadigd werden. Aan het einde van het conflict werd alles moeizaam herbouwd en gerestaureerd. Sindsdien is de stad een populaire plek voor religieus, milieu-, cultuur- en sporttoerisme.

Subiaco, Provincie Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.