Rome Metrolijn A Gedeeltelijk Gesloten Juni-Augustus

Al vanaf oktober 2018 is de halte Repubblica op metrolijn A in Rome niet toegankelijk. Vanaf maart 2019 is hetzelfde gebeurd met de halte Barberini. Niemand schijnt enig idee te hebben wanneer deze haltes weer opengaan, en nu komt hier nog bij dat de lijn gedurende de maanden juni, juli en augustus stapsgewijs gesloten gaat worden.

Volgens Virginia Raggi, de burgemeester van Rome, had dit al veer eerder moeten gebeuren en is dit noodzakelijk was “om de service te verbeteren en meer veiligheid voor pendelaars te garanderen”.

Sluiting metrolijn A Rome 2019

In juni en juli worden trajecten op deze lijn enkel in het weekend gesloten, maar in augustus, wanneer de meeste Romeinen met vakantie zijn, zal dit de hele maand het geval zijn.

Het rooster van de werkzaamheden is als volgt:

Tussen 8 juni en 14 Juli zal het stuk tussen Subaugusta en Anagnina gedurende het weekend onderbroken worden. Lijn A zal echter gewoon in gebruik blijven op het traject tussen Battistini en Subaugusta.

In het weekend van 20 en 21 juli zal de lijn tussen Colli Albani en Anagnina gesloten zijn. Tussen Battistini en Colli Albani blijft de lijn actief.

Van 4 t/m 13 augustus is het hele stuk tussen het centrale station Termini en Anagnina gesloten. Tussen Termini en Battistini fuctioneert echter alles normaal.

Van 14 t/m 19 augustus is het centrale en dus voor toeristen belangrijkste deel van lijn A niet toegankelijk, aangezien er tussen Ottaviano en San Giovanni geen treinen zullen rijden. Tussen Battistini en Ottaviano en tussen San Giovanni en Anagnina werkt alles normaal.

Van 20 t/m 25 augustus zijn er geen treinen tussen Termini en Battistini maar wel tussen Termini en Anagnina.

Vanaf 26 augustus zal alles weer normaal functioneren.

Vervangende buslijnen

Op dagen dat de metro niet rijdt worden er op de betreffende trajecten vervangende bussen ingezet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.