Sleutelgat Maltezer Ridders Rome

Het komt niet vaak voor dat een sleutelgat een toeristische attractie vormt, maar dit is zeker het geval voor dat van de Villa del Priorato di Malta in Rome. Wanneer men door het sleutelgat van de Maltezer Ridders kijkt ziet men namelijk de perfect omlijste koepel van de Sint Pieter.

Sleutelgat Maltezer Ridders Rome

Het panorama wordt nog mooier gemaakt doordat men ook een rechte laan ziet die eindigt met bosjes die de koepel perfect lijken te omlijsten. Dit pad hoort bij de tuinen van de villa, die eigendom is van de beroemde Maltezer ridders.

Deze orde is één van de weinige ridderordes die nog overgebleven zijn na de tijd van de kruistochten. In tegenstelling tot wat men zou verwachten is hun hoofdkwartier niet op Malta zelf, maar in Rome, in de Via Condotti, de duurste winkelstraat van de stad.

De villa zelf doet dienst als de Ambassade van de Orde bij de Italiaanse Staat zowel als bij het Vaticaan (wat dus betekent dat de Orde door Italië als soevereine staat erkend is).

Het plein waar zich het gebouw bevindt is in 1765 ontworpen door Piranesi.

Adres en openbaar vervoer

Het adres van de Villa del Priorato di Malta is Piazza dei Cavalieri di Malta, 4 – Rome. Openbaar vervoer: Tram: 3, 8. Bus: 23, 75, 280, 716, N3, N9, N10.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.