Scuderie del Quirinale Rome

De Scuderie del Quirinale is een museum in de wijk Monti in Rome. Er worden steeds wisselende, vaak erg prestigieuze tentoonstellingen gehouden.

Weetjes Scuderie del Quirinale Rome

Adres, Openingstijden, Toegangsprijs

Scuderie del Quirinale Rome
Scuderie del Quirinale

Adres: Via 24 Maggio, 16 – Rome (Tel. +39 0639967500, voor reserveringen). Openingstijden: De Scuderie del Quirinale zijn alleen geopend wanneer er tentoonstellingen plaats vinden. De tijden zijn van 10.00 tot 20.00 uur (op vrijdag en zaterdag tot 22.30 uur). Het kaartjeskantoor gaat een uur voor sluitingstijd dicht. Entréeprijs: 12 Euro (9,50 voor jongeren dan 26 en ouderen dan 65. Kinderen van 7 tot 18 jaar: 6 Euro. Gratis voor jongeren dan 6.) De Scuderie del Quirinale zijn niet gratis op de eerste zondag van de maand.

TentoonstellingPablo Picasso

De officiële titel van de expositie is “Pablo Picasso. Tussen Cubisme en Neoclassicisme: 1915-1925.” Deze grote overzichtstentoonstelling wordt georganizeerd in samenwerking met o.a. het Centre Pompidou (Parijs), het Museum Berggruen (Berlijn), deFundació Museu Picasso (Barcelona), het Guggenheim, het Metropolitan Museum van New York en de Gallerie Nazionali d’Arte Antica uit Rome zelf. Er zullen meer dan 100 werken van de hand van Picasso zelf te zien zijn, plus verschillende Italiaanse inspiratiebronnen voor de artiest, van muurschilderingen uit Pompei tot de meesterwerken uit de Renaissance.

Geschiedenis Scuderie del Quirinale Rome

Het Palazzo delle Scuderie del Quirinale is tussen 1722 en 1732 geconstrueerd en  werd in 1999 tot museum omgebouwd. Er worden steeds wisselende tentoonstellingen gehouden.

Het paleis is bovenop de ruïnes van de Romeinse Tempel van Serapide opgetrokken.

Vanuit één van de ramen van het museum kan men genieten van een spectaculair vergezicht over de stad.

De betekenis van Scuderie del Quirinale is “Stallen van het Quirinaal” en tot 1938 fungeerde het paleis dan ook als stal voor paarden en koetsen. Voordat het tot museum omgebouwd werd deed het een tijdlang dienst als garage.

De eerste tentoonstelling in de Scuderie was gewijd aan een aantal schilderijen in bruikleen van de Hermitage. In 2010, toen het museum 10 jaar bestond, werd de allereerste overzichtstentoonstelling van de beroemdste schilderijen van Caravaggio er gehouden.

Via 24 Maggio, 16 – Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.