Scuderie Aldobrandini Frascati

De Scuderie Aldobrandini in Frascati horen bij de belangrijkste musea in de streek die bekend staat als de Castelli Romani. Ze zijn gehuisvestigd in de voormalige dienstverblijven van de Villa Aldobrandini.

Scuderie Aldobrandini Frascati

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de Scuderie Aldobrandini  is Piazza Guglielmo Marconi 6 – 00044 Frascati (tel. +39 069417195).  Openingstijden: Dinsdag tot vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur. Zaterdag, zondag en feestdagen van 10.00 tot 19.00 uur. Maandag gesloten. 1 Januari, 1 Mei, 25 December gesloten. Toegangsprijs: Onbekend. Openbaar Vervoer: Zowel de bus uit Anagnina (Rome) als de trein stoppen dichtbij de Villa Aldobrandini. Geen problemen voor gehandicapten.

Geschiedenis Scuderie Aldobrandini (Frascati)

De Scuderie waren oorspronkelijk de kwartieren voor de bedienden van de Villa Aldobrandini. Deze werden door Massimiliano Fuksas verbouwd om er een museum van te maken, waarbij hij er wel voor gezorgd heeft zo weinig mogelijk aan de oorspronkelijke structuur van het gebouw te veranderen..

Behalve de collectie, van voornamelijk archeologische aard, van het museum is er een extra attraktie in de vorm van een schitterend panorama over Rome.

De meeste tentoongestelde objekten zijn in de buurt van de Tuscolo heuvel gevonden en stammen uit de Romeinse tijd.

Hoogtepunten

  • Een enorm standbeeld van Aphrodite Urania (50 voor Chr).
  • Een standbeeld van Dionysos met een panter (2e eeuw na Chr.).
  • Een votieve afbeelding van een jongeman, gemaakt van klei, en afkomstig uit de tijd van Keizer Augustus.
  • De urnen met de stoffelijke resten van de Rabirii familie uit de 4e/3e eeuw voor Chr., met epigrafen.
  • Er is een speciale zaal met houten reprodukties van de belangrijkste villa’s van Frascati en omstreken, gecombineerd met antieke etsen van dezelfde gebouwen.

Scuderie Aldobrandini – Piazza Guglielmo Marconi 6, Frascati


Visualizza mappa ingrandita

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.