Santuario della Madonna del Divino Amore Kerk Rome

De Santuario della Madonna del Divino Amore (ook wel Santa Maria del Divino Amore genoemd) is een kerk die 14 kilometer buiten het centrum van Rome ligt en een bekend pelgrimsoord is voor de inwoners van de stad.

Madonna del Divino Amore Kerk Rome

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de Madonna del Divino Amore Kerk is Via Ardeatina, km 12 (tel. 0039 06713518). Bus: FL4, FL7, FL8. Openingstijden: Weekdagen van 06.30 tot 20.00 uur. Zon- en feestdagen: 06.00 tot 20.30 uur. Toegangsprijs: Gratis.

Speciale Gebeurtenissen

  • Elke zaterdag, vanaf de eerste na Pasen tot de laatste van de maand Oktober, wordt er een 14 kilometer lange pelgrimstocht naar het Santuario gehouden. Deze begint om middernacht bij het Piazza di Porta Capena.
  • Elk jaar wordt er ’s nachts op Palmzondag en op Goede Vrijdag een door 200 personen uitgevoerd schouwspel opgevoerd op de heuvels rond het Santuario. Deze Kruisweg toont de laatste gebeurtenissen uit het leven van Jezus.

Geschiedenis en beschrijving

De geschiedenis van de Chiesa di Santa Maria del divino Amore begint in de 13e eeuw. In de wijk waar de kerk staat stond een door de familie Orsini gebouwd fort, dat Castel di Leva heette. Op een van de torens van dit fort was een door de herders uit de buurt aanbeden afbeelding van de Madonna geschilderd. Volgens een legende werd een door wilde honden aangevallen pelgrim die hulp vroeg aan de Madonna op mirakuleuze wijze gered.

In 1744 liet Paus Benedictus XIV een kerk bouwen op het ondertussen tot ruïne verworden voormalige kasteel. De afbeelding van de Madonna werd in de kerk geplaatst.

In 1944 bad de bevolking van Rome tot de beeltenis van de Vergine del Divino Amore om de stad te sparen van de verschrikkingen van de oorlog en beloofde een nieuw heiligdom te bouwen. Met de construktie hiervan werd in 1991 begonnen.

De 18e eeuwse kerk is misschien ontworpen is door Filippo Raguzzini. Op de timpaan die de facade kroont staat een standbeeld van de Maagd Maria. Het interieur bestaat uit een nekel schip.

Bezienswaardigheden Madonna del Divino Amore Kerk

  • De schilderijen en fresco’s in d ekerk stammen uit de 19e eeuw.
  • In 1947 werd in de antiek wateropslagplaats van het kasteel de Cripta dell’Addolorata gebouwd, waar een artistieke weergave van het eerste mirakel van de Madonna del Divino Amore en van de in 1944 aan Maria gedane gelofte te zien zijn.

Santuario della Madonna del Divino Amore Kerk Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.