Sant’Eustachio il Caffè Rome

Het schijnt, maar wie heeft het ooit gecontroleerd, dat in het Caffè Greco (Via Condotti) de beste cappuccino van Rome gemaakt wordt. Het schijnt ook dat de beste caffè (wat wij “espresso” noemen) geschonken wordt in het Sant’Eustachio il Caffè op het Piazza Sant’Eustachio.

Weetjes Sant’Eustachio il Caffè Rome

Adres en openingstijden

Het adres van de Sant’Eustachio il Caffè is Piazza Sant’Eustachio 82 – 00186 Rome (Tel. 0039 0668802048). Het café gaat pas om 08.30 uur open, wat erg laat is voor een Italiaanse koffiebar, die het vaak moeten hebben van mensen die snel een caffè en een cornettobinnenslaan op weg naar hun werk. Op zaterdag sluit het om 02.00 uur, op vrijdag om 01.30 uur en de rest van de week gaat Sant’Eustachio il Caffè al om 01.00 uur ’s nacht dicht. Wat weer erg laat is voor een Italiaanse koffiebar. (Het is gesloten op 15 Augustus en 25 December.)

Geschiedenis en beschrijving

Het caffé bestaat al sinds 1938 en de originele vloer en aankleding zijn nooit veranderd. De huidige eigenaars hebben het sinds 1999 in hun bezit. Binnen wordt er nog steeds koffie gebrand op ouderwetse, ambachtelijke wijze.

Behalve drinken aan de bar zelf, kunt U er ook koffie en andere delicatessen kopen om mee naar huis te nemen.

Het Piazza Sant’Eustachio bevindt zich in het hartje van Rome, om de hoek bij het Pantheon. Neem bus 64 en stap uit bij Largo di Torre Argentina. Loop rechtsaf de Via Monterone in en ga rechtdoor tot U bij het plein komt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.