Santa Maria della Valle Kerk Subiaco

De Santa Maria della Valle Kerk in Subiaco is tussen de 18e en de 19e eeuw gebouwd. Een aantal van de kunstwerken in deze kerk zijn echter van veel oudere herkomst. Elk jaar op 14 Augustus is de kerk het middelpunt van de festiviteiten ter ere van Maria-Hemelvaart.

Santa Maria della Valle Kerk Subiaco

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Piazza Santa Maria della Valle – Subiaco. Openingstijden: Onbekend. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

Nadat de in de vierde eeuw gebouwde Santa Maria ad Martyres Kerk in de wijk Oliveto met de grond gelijk gemaakt was werd ze in de dertiende eeuw opnieuw opgebouwd.

In 1773 gaf Paul Paulus Pius VI, die deze kerk niet toegankelijk genoeg vond voor de inwoners van Subiaco, de opdracht tot de bouw van de huidige Santa Maria della Valle Kerk. Deze werd echter, deels vanwege de Franse invasie en deels vanwege geldgebrek, pas in 1851 voltooid.

De faƧade van de kerk is van nog recentere datum en was, net als het neoklassieke interieur, pas in 1870 af. De zuilen die het onderste deel van de voorgevel sieren zijn Ionisch, terwijl die van het bovenste Toscaans van stijl zijn.

Het vloerplan van de kerk is dat van een Grieks kruis. Hoogtepunt is een houten Byzantijns aandoend Maria-beeldje in een met fresco’s beschilderde kapel. Een andere trekpleister is het de “Maria-Hemelvaart” die ergens tussen de 14e en 16e eeuw geschilderd is.

Opgelopen tijdens de aardbeving van 1915 en tijdens de tweede wereldoorlog maakte dat de kerk in de vijftiger jaren gerestaureerd moest worden.

Op 14 Augustus viert men de Maria-Hemelvaart in Subiaco met een parade. De standbeelden van de Madonna Assunta in de Santa Maria della Valle Kerk en van de “Verlosser” in de Kathedraal worden door de straten van de stad gedragen en ontmoeten elkaar halverwege.

Santa Maria della Valle Kerk – Piazza Santa Maria della Valle, Subiaco

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.