Santa Maria del Rosario in Prati Kerk Rome

De Santa Maria del Rosario in Prati is een kerk in de wijk Prati in Rome. Deze in het begin van de 20e eeuw gebouwde kerk is niet te verwarren met de veel interessantere Santa Maria del Rosario Kerk aan de Via Trionfale.

Santa Maria del Rosario in Prati Kerk Rome

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via degli Scipioni, 88 – Rome. Telefoon: +39 06 39738077. Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 07.00 tot 12.00 uur en van 16.00 tot 20.30 uur; Zon- en feestdagen van 07.00 tot 13.00 en van 16.00 tot 20.30 uur. Toegangsprijs: Gratis. (NB: Vanwege de Covidcrisis kunnen de openingstijden verschillen van wat hier aangegeven is.)

Geschiedenis en beschrijving

Santa Maria del Rosario in Prati Kerk Rome
Santa Maria del Rosario in Prati

De Madonna del Rosario in Prati Kerk stamt uit het begin van de 20e eeuw. Paus Leo XIII (1878-1903), die de bevolkingtoename in de wijk zag, kocht toen een stuk grond en droeg de Domenicaner Orde op er een kerk op te bouwen.

De kerk is in een neogotische stijl door de architect Giuseppe Ribaldi gebouwd. Het werk werd in 1916 voltooid.

De gevel is voorzien van een mooi roosvenster. Het centrale portaal heeft een mozaïek in de lunet met de afbeelding van Christus die Maria kroont, omringd door engelen.

Het interieur heeft een schip en twee gangen die worden gedeeld door tweekleurige pilaren en vijf bogen. Het interieur wordt opgeluisterd door schilderijen van de hand van Giovan Battista Conti. (In de nabijgelegen Sacro Cuore del Suffragio Kerk is ook een werk van deze schilder te zien. Wie de moeite wil nemen, aan deze laatste kerk is ook een “Museum van de Zielen in het Vagevuur” verbonden.)

Kunstwerken

Op het apsisaltaar staat een drieluik met de “Madonna van de Rozenkrans” (Madonna del Rosario).

De binnenkant van de façade is versierd met een mozaïek dat de “Madonna van Pompei” verbeeldt. De fresco op dezelfde muur verbeeldt de “Boom der Profetieën van Maria”.

Santa Maria del Rosario in Prati Kerk, Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.