Santa Maria del Priorato Kerk Rome

De Santa Maria del Priorato Kerk staat in de tuin van de Villa del Priorato di Malta in Rome. Ze is eigendom van de Maltezer Ridderorde en is in de 18e eeuw door Gian Battista Piranesi geheel gerenoveerd.

Openingstijden

De Chiesa di Santa Maria del Priorato is binnen de muren van het de Villa del Priorato di Malta en kan dus enkel bezocht worden wanneer deze open is. Dat is op vrijdagochtend van 09.30 tot 12.30 uur. Op één zaterdag van de maand kan de villa ook bezocht worden. In Augustus is de villa de hele maand gesloten. Om de villa te kunnen bezoeken dient U een schriftelijk verzoek naar de Villa Magistrale del Sovrano Ordine di Malta te sturen. Het e-mail adres is: visitorscentre@orderofmalta.int.

Toegangsprijs

Voor groepen van 10 tot 25 personen is de toegangsprijs tot de Villa 5 Euro per persoon. U bent echter verplicht met een gids mee te lopen. Deze kost 80 Euro wanneer de rondleiding in het Italiaans en 100 Euro wanneer deze in een andere taal is. De kerk wordt bij deze rondleiding ook bezocht.

Santa Maria del Priorato Kerk Rome

Santa Maria del Priorato Kerk Rome
Santa Maria del Priorato Kerk

De door Piranesi uitgevoerde renovatie van de Chiesa di Santa Maria del Priorato vond in 1765 plaats. Hij maakte er een neo-klassieke kerk van, met buitegewoon originele versieringen.

De façade wordt gekenmerkt door een rij van vier geribbelde pilaren met rijkelijk versierde kapitelen. Boven het portaal ziet men een oculus en een driehoekige timpaan.

Het vloerplan is een Latijns kruis met zijkapellen en een apsis. Het gewelf is met uitbundig sierpleisterwerk versierd.

Van buitenaf ziet de kerk er als een Romeinse tempel uit, terwijl het interieur door een mengeling van barokke en klassieke architectuur gekenmerkt wordt.

Een hoogtepunt is de cenotaaf van Piranesi in de tweede kapel rechts. De in zijn geheel afgebeelde figuur heeft een aantal tekeningen in zijn hand en leunt tegen een herme waarop de werktuigen van een graveur ingesneden zijn.

Adres en openbaar vervoer

Het adres van de Villa del Priorato di Malta is Piazza dei Cavalieri di Malta, 4 – Rome. De dichtstbijzijnde bushalte is Marmorata/Galvani (tramlijn 3, 8; 3NAV ,23, 75, 280, 716, N3, N9, N10).

Villa del Priorato di Malta – Piazza dei Cavalieri di Malta 4, Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.