Santa Maria Annunziata in Borgo Kerk Rome

De Santa Maria Annunziata in Borgo Kerk is het oude oratorium van het Santo Spirito in Saxia Ziekenhuis in de wijk Borgo in Rome. Halverwege de 20e eeuw werd ze afgebroken en geheel opnieuw op de huidige plek weer opgebouwd.

Santa Maria Annunziata in BorgoKerk Rome

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de Chiesa di Santa Maria Annunziata in Borgo (bijgenaamd Annunziatella) is Lungotevere Vaticano, 1 – 00193 Roma (tel. +39 0668801049). Openingstijden: Onbekend. Toegang: Gratis.

Geschiedenis Santa Maria Annunziata in Borgo Kerk Rome

Santa Maria Annunziata in Borgo Kerk Rome
Santa Maria Annunziata in Borgo (vòòr de verhuizing).

De Santa Maria Annunziata Kerk is in 1688 gesticht als Oratorium voor de Broederschap in het Santo Spirito in Sassia Ziekenhuis. De vleugel waar de kerk zich toen bevond bestaat nu niet meer.

In 1742 werd deze vleugel door Ferdinando Fuga verbouwd en het oratorium werd ertegenover door Pietro Passalacqua opnieuw opgebouwd.

Toen men het oratorium met de grond gelijk wilde maken om plaats te maken voor de Via della Conciliazione, lieten de broeders dit niet op zich zitten en protesteerden net zo lang tot ze een nieuwe kerk beloofd kregen.

Deze kerk werd uiteindelijk, identiek aan het origineel, op de huidige plek opgebouwd en is dus veel minder oud dan ze er uitziet, aangezien de inwijding in 1950 (ter gelegenheid van het Heilige Jaar) plaats had.

Alle meubelen, versieringen en zelfs muurschilderingen van de oude kerk werden naar de nieuwe lokatie overgebracht.

Het interieur bestaat uit een aula met ronde hoeken en behalve de versieringen van het oude oratorium zijn er ook een aantal kunstwerken uit de in 1937 eveneens afgebroken maar niet opnieuw opgebouwde Sant’Angelo dei Corridori Kerk te zien, waaronder de “Madonna del Latte met Kind”, een muurschildering van de hand van Antoniazzo Romano.

Rechts van de ingang is een aan Albert Gefèvre teogeschreven bronzen beeldengroep te zien, die “De Aartsengel Michiel in Gevecht met Lucifer” voorstelt.

In een lunette is “De Processie van Gregorius I” te zien, een gebeurtenis uit 590 verbeeldend die uiteindelijk tot de plaatsing van het standbeeld van de Aartsengel Michiel bovenop de Engelenburcht zou leiden.

Santa Maria Annunziata in Borgo Kerk, Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.