San Paolo Kerk Albano Laziale

Het Santuario di San Gaspare del Bufalo staat aan het Piazza San Paolo in Albano Laziale. De heilige zelf is begraven in de San Paolo Kerk van het klooster. Het klooster is een van de belangrijkste bedevaartsoorden in de regio.

San Paolo Kerk en San Gaspare del Bufalo Sanctuarium Albano Laziale

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Piazza San Paolo, 4 – Albano Laziale, Tel. +39 069320175. Openingstijden: Van 08.00 tot 12.30 uur en van 15.00 tot 19.00 uur. Toegang: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

San Paolo Kerk Albano Laziale
San Paolo Kerk

De San Paolo Kerk is in 1282 in opdracht van kardinaal Giacomo Savelli, de latere Paus Honorius IV, gebouwd. Het klooster werd in dezelfde tijd opgetrokken.

De barokke stijl van het interieur is te danken aan een restauratie door kardinaal Marco Antonio Colonna in 1769. Dit interieur staat in schril contrast met de negentiende-eeuwse neoklassieke gevel.

Het interieur is versierd met verschillende schilderijen die tussen de 17de en 18de eeuw vervaardigd zijn. Een hoogtepunt is de “Zalving van Paulus”, door een leerling van Pietro da Cortona.

Het fresco op het gewelf is waarschijnlijk toe te schrijven aan Gagliardi, die in die periode actief was in Albano.

Het stoffelijke overschot van de heilige Gaspare del Bufalo wordt in de kerk bewaard. Hij was de stichter van de Congregatie van de Missiezusters van het Kostbaar Bloed. Als gevolg hiervan wordt de kerk vaak door pelgrims bezocht.

In het Pitti Museum in Florence is een schilderij van Gaspar van Wittel tentoongesteld, waarop het klooster te zien is toen het in 1710 door Paus Clemens XI werd bezocht.

San Paolo Kerk – Piazza San Paolo 4, Albano Laziale

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.