San Paolo Entro le Mura Kerk Rome

De Sint Paulus binnen de Muren Kerk (San Paolo entro le Mura) is de Anglicaanse Kerk van Rome en was de eerste niet-katholieke kerk die na de éénwording van Italië in de stad gebouwd werd. Hoogtepunten in de kerk zijn de mozaïeken en de glas-in-lood ramen.

San Paolo entro le Mura Kerk Rome

Openingstijden, Adres, Toegangsprijs

Het adres van de kerk is Via Nazionale 16a – Rome (tel. +39 064883339). De dichtstbijzijnde metro-halte is Repubblica, maar de kerk is makkelijk te belopen vanaf Termini. Toegang is gratis. De kerk is geopend van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 14.30 en op zondag van 08.30 tot 19.00 uur.

Geschiedenis en beschrijving Anglicaanse Kerk Rome

aint Paul's Within the Walls Mozaïek
Mozaïek van Edward Burne Jones

Saint Paul’s within the Walls (de officiële naam is de Engelse) is ontworpen door de Engelse architekt George Edmond Street, in een Romaneske Gotische stijl. De constructie was besteld door de Reverend Robert J. Nevin, die de grond gekocht had waar de kerk nu staat en permissie van de Italiaanse overheid om er zijn kerk te laten bouwen.

De bouw duurde van 1873 tot 1880. De kerk wordt gekenmerkt door elkaar afwisselende rode bakstenen en travertijns marmer en door een roosvenster dat met Evangelische symbolen opgeluisterd is. De klokkentoren wordt gekenmerkt door bifora’s.

Kunstwerken in de Sint Paulus binnen de Muren

De mozaïeken bij het protaal en het roosvenster zijn gemaakt door George Breck.

De mozaïeken in de apsis ziin van de hand van Edward Burne Jones. Voor de portretten van de kerkvaders zijn de hoofden van bekende figuren uit die tijd gebruikt. Abraham Lincoln stond model voor Sant’Andrea en Garibaldi’s portret werd gebruikt voor dat van San Giacomo, terwijl Generaal Grant San Patrizio van een gezich voorzag.

Voor de glas-in-lood ramen had men de Engelse firma Clayton and Bell ingehuurd. De ramen vertellen het verhaal van Sint Paulus zelf.

Via Nazionale 16a – Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.