San Paolo alle Tre Fontane Kerk Rome

De San Paolo alle Tre Fontane Kerk is een van de drie kerken bij de Abbazia delle Tre Fontane op korte afstand van de Via Appia Antica in Rome. Ze is gebouwd op de plek waar Sint Paulus tot martelaar geworden is.

San Paolo alle Tre Fontane Kerk Rome

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de Chiesa di San Paolo alle Tre Fontane is Via Acque Salvie, 1 (tel. +39 06 5401655 ). Bus: 761. Openingstijden: Elke dag van 08.00 tot 13.00 en van 15.00 tot 18.00 uur. In de zomer blijft de kerk een uur langer open. Toegangsprijs: Gratis.

Speciale Gebeurtenissen

Er zijn op het moment geen speciale evenementen gepland.

Geschiedenis en beschrijving

San Paolo alle Tre Fontane Kerk Rome
San Paolo alle Tre Fontane Kerk

De San Paolo alle Tre Fontane Kerk is gewijd aan het martelaarschap van Sint Paulus. De huidige kerk is in 1599 door Giacomo della Porta gebouwd om een oudere constructie uit de 6e eeuw te vervangen. De opdrachtgever was Kardinaal Pietro Aldrobandini. De eerdere kerk was gebouwd in opdracht van de Byzantijnse generaal Narsete.

Volgens de overlevering was Sint Paulus op de plek waar de kerk gebouwd is onthoofd. Zijn hoofd kaatste vervolgens drie maal op de grond en op elke plek waar dit gebeurde ontsprong een fontein, met achtereenvolgens heet, lauw en warm water. Later zou men gaan geloven dat de onthoofding langs de Via Ostiense plaats gevonden had en werd daar de Basilica di San Paolo fuori le Mura gebouwd.

Bezienswaardigheden

  • De Drie Fonteinen waaraan de kerk haar naam te danken heeft bevinden zich op gelijke afstand van elkaar langs de muur van het schip. Ze bevinden wel op verschillende hoogtes zich in nissen met edicola’s.
  • Links van het altaar van Sint Paulus staat de dikke zuil waaraan Sint Paulus vastgebonden was terwijl hij gemarteld werd.
  • In een van de kapellen hangt een kopie van de “Kruisiging” van Guido Reni. Het origineel is te zien in de Pinacoteca Vaticana in de Vatikaanse Musea.
  • “De Onthoofding”, het schilderij bij het altaar van Sint Paulus, is geschilderd door Bartolomeo Passarotti.
  • De vloer van de kerk wordt opgeluisterd met een antiek Romeins mozaïek uit de 2e eeuw dat oorspronkelijk in het Mithraeum van het Keizerlijke Paleis in Ostia Antica te bewonderen was en de Vier Seizoenen verbeeldt.
  • De Heiligen Pieter en Paulus zijn afgebeeld op de hoogreliëfs die aan de zijmuren van het voorportaal te zien zijn. Dit gedeelte van de kerk was vroeger het oratoriumHet vloermozaïek in het voorportaal bestond al toen d ekerk gebouwd werd.
  • Twee standbeelden, nogmaals Pieter en Paulus, sieren de timpaan van de facade. Deze zijn gemaakt door Franciosino.

San Paolo alle Tre Fontane Kerk Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.