San Martino ai Monti Kerk Rome

De San Martino ai Monti Kerk is één van de oudste kerken in Rome. De interessantste gedeelten zijn de crypte en de ruïnes van het huis onder de kerk waar de Christenen in de 2e eeuw samenkwamen om de mis te vieren.

San Martino ai Monti Kerk Rome

Openingstijden, Toegangsprijs en Adres

Het adres van de Chiesa di San Martino ai Monti is Viale del Monte Oppio, 28 – 00184 Rome (tel. +39 064784701 or 064873166). Openingsuren: Van 07.30 tot 12.00 n van 16.00 tot 19.00 uur. Toegang: Gratis.

Speciale Gebeurtenissen

De kerk is gewijd aan Sint Martin van Tours, en elk jaar op 11 November zijn er speciale festivititen ter ere van deze heilige.

Weetjes San Martino ai Monti Kerk Rome

San Martino ai Monti Kerk Rome
Crypte San Martino ai Monti Kerk Rome

De officiële naam van de kerk is Santi Silvestro e Martino ai Monti – Titolo Equizio. Tituli kerken waren kerken waar niet alleen de mis gevierd werd, maar waar men ook arme mensen probeerde te helpen en een opleiding te geven. Equitius was de naam van de man die de grond waar het gebouw stond gedoneerd had.

De San Martino ai Monti Kerk is in de 4e eeuw door Paus Sylvester I gebouwd, maar de plek zelf was al sinds de 2e eeuw voor religieuze doeleinden gebruikt. Het oude Romeinse gebouw dat zich onder de kerk bevindt kan vanuit de crypte bezocht worden.

In de loop der eeuwen vonden veel verbouwingen en restauraties plaats, o.a. in de jaren 772 en 845.

De barokke façade van de kerk is ontworpen door Pietro da Cortona.

De twee middeleeuwse torens naast de San Martino ai Monti kerk worden de Torri dei Capocci genoemd.

Het interieur bestaat uit 3 schepen die door 24 marmeren zuilen met Korinthische kapitelen van elkaar gescheiden worden.

Hoogteunten en Bezienswaardigheden San Martino ai Monti Kerk (Rome)

  • De fresco’s op de rechtermuur tonen 17e eeuwse landschappen en zijn geschilderd door Gaspare Dughet.
  • De fresco’s o pde linkermuur zijn door Filippo Gagliardi geschilderd en tonen de interieurs van de Sint Pietersbasiliek en de Sint Jan van Lateranen. Vanuit historisch oogpunt zijn deze erg belangrijk, aangezien ze de Sint Pieter tonen voordat Borromini de structuur ervan veranderde.
  • Onder het hoofdaltaar bevinden zich de relieken van de Heiligen Artemius, Paulina en Sisinnius, die vanuit de Catacomben van Priscilla hierheen gebracht zijn.
  • Het imposante plafond van het centrale schip is gemaakt in opdracht van Kardinaal Carlo Borromeo (1560).
  • Men kan de crypte bezichtigen en vanuide crypte kan men vervolgens het huis waar Equitius religieuze bijeenkomsten liet houden bekijken.
  • De crypte zelf heeft een mozaïek uit de 6e eeuw, die Paus Sylvester verbeeldt.

Viale del Monte Oppio, 28 – 00184 Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *