San Giuseppe al Trionfale Basiliek Rome

De San Giuseppe al Trionfale Basiliek in de wijk Trionfale in Rome is in het begin van de 20e eeuw naar een initiatief van San Luigi Guanella gebouwd. Hij kreeg hierbij de hulp van Paus Paulus VI.

San Giuseppe al Trionfale Basiliek Rome

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via Bernardino Telesio, 4/B – Rome (tel: +39 06 39751607). Openingstijden: Van 07.00 tot 19.30 uur. Tijdens de mis is de kerk niet voor toeristen toegankelijk. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

San Giuseppe al Trionfale Basiliek Rome
San Giuseppe al Trionfale Basiliek

De bouw van de kerk duurde van 1909 tot 1912. Op 19 Maart 2019, de feestdag van de heilige Jozef zelf, werd de kerk door Guanella ingewijd.

De gevel is ontworpen en gebouwd door de architect Aristide Leonori. Hij volgde bij de bouw de constructie van de oude basilicaanse kerken.

Het onderste deel van de façade wordt door een aantal pilaren opgeluisterd. De mozaïeken in de zijdeuren zijn in 1937 door het mozaïekatelier van het Vaticaan samengesteld.

Het interieur bestaat uit drie beuken, die door tien granieten zuilen van elkaar gescheiden worden. Het middenschip is 60 m lang en 22 m hoog. De twee zijbeuken zijn korter dan het middenschip en eindigen bij het dwarsschip.

De glas-in-lood ramen in deze zijbeuken tonen gebeurtenissen uit het leven van de Heilige Jozef.

Het prachtige cassettenplafond is in fijn versierde geometrische stukken verdeeld.

San Giuseppe al Trionfale – Via Bernardino Telesio 4/B Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.