San Giuseppe dei Falegnami Kerk Rome

De San Giuseppe dei Falegnami Kerk is gebouwd boven de Mamertijnse Gevangenis in de wijk Campitelli in Rome. De kerk wordt erg vaak voor bruiloften gebruikt.

Weetjes San Giuseppe dei Falegnami Kerk Rome

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de Chiesa di San Giuseppe dei Falegnami al Foro Romano is Clivo Argentario, 1 – Rome. Tel. +39 0669922332. Openingstijden: De kerk is enkel op zondagochtend om 11.00 uur geopend om te mis te vieren. Toegang is gratis.

Geschiedenis San Giuseppe dei Falegnami Kerk Rome

San Giuseppe dei Falegnami Kerk Rome
San Giuseppe dei Falegnami Kerk

De San Giuseppe dei Falegnami Kerk is in 1546 in opdracht van de Broederschap van Smeden en Timmermannen (Arciconfraternita dei Fabbri e dei Falegnami) gebouwd. Voordat de kerk bestond werd de mis in de Mamertijnse Gevangenis gevierd.

Tegen het einde van de 16e eeuw kreeg eerst Giacomo della Porta de opdracht de kerk te verbouwen, maar uiteindelijk zou het werk in 1597 toegewezen worden aan Giovan Battista Montano, die er vijf jaar aan werkte.

Vanaf 1621 kreeg Giovan Battista Soria de leiding over de uitbreiding van het oratorium en de bouw van de sacristie. Deze werken zouden door Antonio del Grande voltooid worden.

De trap naar de kerk is in 1625 gebouwd. Er waren oorspronkelijk twee trappen die naar de ingang voerden, maar in 1932 werd de rechter van de twee (genoodzaakt door de aanleg van de Via dei Fori Imperiali) verwijderd.

In 1941 werden de openingen in de portico verbreed.

De façade is ontworpen door Montano. De (waarschijnlijk) door Avanzino Nucci vervaardigde muurschilderingen die de gevel sierden zijn vrijwel verdwenen. “De Vlucht naar Egypte” (boven het portaal) en de “Heiligen Petrus en Paulus” (zijkanten) zijn nog vaag te zien.

De kerk heeft een enkel schip. Het interieur is in 1880 verbouwd. De architekt van deze verbouwing was Antonio Parisi, die de vierkante apsis tot een half-ronde ombouwde en de boog van de pastorie restaureerde.

Kunstwerken San Giuseppe dei Falegnami Kerk Rome

Plafond en Reliëfs

Het houten plafond is ontworpen door Montano, die ook verantwoordelijk was voor het centrale reliëf (“Geboorte”) uit 1612. De figuren van de “Heiligen Petrus en Paulus” en “De Heilige Jozef met het Kind” zijn door de Vlaming Melchiorrre Van Boon vervaardigd. Francesco Fangerilli voltooide het werk.

Fresco’s

De fresco’s die hoog op de muren van het schip te zien zijn zijn in 1883 door Cesare Mariani geschilderd. Uit hetzelfde jaar stammen de schilderingen van de hand van A. Maccaroni op de binnenzijde van de voorgevel. De afgebeelde figuren zijn de voorvaderen van de Heilige Jozef.

Schilderijen

“De Doorgang van de Heilige Jozef” is in 1648 door Bartolomeo Colombo geschilderd.

Het doek bij het hoofdaltaar, de “Bruiloft van de Maagd” is in 1605 gemaakt door Horace Le Blanc.

Het bekendste schilderij in de kerk is “De Geboorte van Christus”, en is in 1651 door Carlo Maratti geschilderd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *