San Giuseppe a Capo le Case Kerk Rome

Share the joy
  •  
  •  

De San Giuseppe a Capo le Case Kerk bevindt zich in de Via Francesco Crispi in de wijk Colonna in het historische centrum van Rome. het bijbehorende klooster is omgebouwd tot de Galleria Comunale d’Arte Moderna di Roma Capitale. In de kerk zelf is een Heilige Trap.

San Giuseppe a Capo le Case Kerk Rome

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de Chiesa di San Giuseppe a Capo le Case is Via Francesco Crispi – Rome (tel. +39 06483423). Bus: 52, 53, 61, 62, 71, 80, 95, 116, 117, 119, 492. Openingstijden: Onbekend. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

Wat nu het hartje van Rome is was toen de Chiesa di San Giuseppe a Capo le Case gebouwd werd nog een stadsdeel met een overwegend landelijk karakter. Toen de Via Sistina en de Via Felice aangelegd werden begon de wijk vol te stromen en dus moesten er ook kerken gebouwd worden.

In 1598 begon de kloosterorde der Karmelieten met de bouw van de kerk en het bijbehorende klooster.

In 1870, na de éénwording van Italië, werd het klooster staatsbezit. Het werd omgebouwd tot Museo Artistico-Industriale, wat later omgedoopt werd tot de Galleria Comunale d’Arte Moderna.

Van de kunstwerken die in de kerk zelf hingen resteert niet veel. Napoleon liet een aantal schilderijen naar Frankrijk brengen en de Italiaanse Staat nam later ook een aantal werken in beslag. Nog andere kunstwerken werden naar andere kerken gebracht.

De meeste schilderijen die nu in de kerk te zien zijn zijn in het begin van de 20e eeuw vervaardigd door de lokale schilder Cleto Luzzi.

De kerk heeft ook een kleinere versie van de Heilige Trap bij de Sint Jan van Lateranen Kerk. Deze heeft 28 marmeren treden en is in 1717 door Tommaso Mattei ontworpen. Net als bij de Scala Santa zelf kan men ook hier zijn zonden kwijtgescholden zien door de trappen op de knieën te beklimmen.

Via Francesco Crispi – Rome

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *