San Girolamo della Carità Kerk Rome

De San Girolamo della Carità Kerk staat in de wijk Regola in Rome. De façade is ontworpen door Carlo Rainaldi en binnen de kerk bevinden zich een door dezelfde kunstenaar ontworpen altaar alsmede een hele kapel van de hand van Borromini.

San Girolamo della Carità Kerk Rome

Adres, Openingstijden, Toegangsprijs

Het adres van de Chiesa di San Girolamo della Carità is Via di Monserrato, 62/A – Rome (tel. +39 066879786). Bus: 23, 46, 62, 64, 116, 280, 916, 916F, N5, N10, N15, N20. Openingstijden: Zondag: 10.30 uur.

Geschiedenis en beschrijving

De kerk stamt uit e 4e eeuw is gebouwd op de plek waar de Heilige Hieronymus in het jaar 382 woonde. In de 16e eeuw kwam dit huis in handen van een liefdadige instelling. San Filippo Neri woonde tussen 1551 en 1583 in een huis naast de kerk. Rond 1655 werd de kerk door Domenico Castelli verbouwd.

Bezienswaardigheden San Girolamo della Carità Kerk

  • De barokke façade stamt uit 1660 en is ontworpen door Carlo Rainaldi.
  • Het vloerplan is dat van een Latijns kruis, met een enkel schip en een houten plafond.
  • De Cappella Spada is ontworpen door Borromini en heeft muren die versierd zijn met ingelegd marmer.
  • De Cappella Antamori is ontworpen door Filippo Juvarra. Het is het enige werk in Rome van deze architekt, die vooral in Turijn werkzaam was. Pierre Legros maakte het marmeren stanbeeld van Filippo Neri in deze kapel.
  • Het Hoofdaltaar is gemaakt door Carlo Rainaldi.
  • Bij het hoofdaltaar is er een schilderij met als thema de “Comunione di San Girolamo” te zien. Het origineel van dit schilderij is gemaakt door Domenichino en hangt in de Pinacotheek van het Vaticaan. De kopie in de San Girolamo della Carità kerk is geschilderd door Camuccini.

Via di Monserrato, 62/A – Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.