San Giovanni Bosco Kerk Rome

De San Giovanni Bosco Basiliek in Rome staat op het plein van dezelfde naam in de Romeinse buitenwijk Don Bosco. De kerk ligt tussen de Via Tuscolana en het Vliegveld Centocelle. Hij is halverwege de 20e eeuw gebouwd.

San Giovanni Bosco Kerk Rome

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Viale dei Salesiani, 9 – Rome. Telefoon: +39 06 710401235. Openingstijden: Weekdagen van 07.00 tot 12.00 en van 16.00 tot 19.30 uur; zon- en feestdagen van 07.00 tot 13.15 en van 16.00 tot 20.45 uur. In juli en Augustus gaat de kerk ’s middags een uur later open.

Geschiedenis en beschrijving

De Basilica di San Giovanni Bosco is in de 50’er jaren van de vorige eeuw gebouwd. De architect was de uit Sicilië afkomstige Gaetano Rapisardi.

De façade van de kerk wordt door een portico met drie bogen gekenmerkt. Het hoog-reliëf boven de middelste boog verbeeldt de heilige zelf met een aantal engelen en is gemaakt door Arturo Dazzi. Onder de andere twee bogen staan standbeelden van de aarstengelen Gabriël en Michaël. Deze zijn vervaardigd door Ercole Drei. De standbeelden in de nissen vertegenwoordigen San Francesco di Sales, Paus Pius IX en Paus Pius XI.

Federico Papi was verantwoordelijk voor de bas-reliëfs boven de middelste van de vijf bronzen deuren onder de portico. Attilio Selva maakte de bronzen standbeelden van de Verlosser en Johannes de Doper boven de buitenste twee deuren.

De koepel wordt ondersteund door rose pilaren waarop de kruiswegstaties bevestigd zijn.

Het zilveren kruisbeeld, de stralenkrans, de engelen en de bronzen kandelaars bij het hoofdaltaar zijn door Pericle Fazzini vervaardigd.

Brancaccio was verantwoordelijk voor de mozaïek “San Giovanni in de Gloria” achterin het schip. De reliëfs aan weerszijden van dit werk zijn gemaakt door Monteleone, Venturini, Nagni en Ludovico Consorti.

San Giovanni Bosco Basiliek – Viale dei Salesiani 9, Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.