San Francesco Klooster Subiaco

Het San Francesco Klooster hoort bij de gelijknamige kerk en staat op een heuvel buiten Subiaco. Om het klooster te bereiken moet men over de mooie middeleeuwse San Francesco Brug de rivier de Aniene oversteken. Het is gebouwd op de ruïnes van de Villa van Nero.

San Francesco Klooster Subiaco

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via San Francesco, 25 – Subaico. Tel: +39 0774 85542. Openingstijden: Wie de kerk wil bezoeken kan gewoon aanbellen, al is het natuurlijk aan te raden dit op redelijke tijden te doen. Toegangsprijs: Gratis, maar er wordt wel een donatie verwacht.

Geschiedenis en beschrijving

Een van de trekpleisters is de in 1893 gerestaureerde vierkante kloostergang uit de achttiende eeuw. Deze is versierd met fresco’s die gebeurtenissen uit het leven van Sint-Franciscus en van andere religieuzen uit de Franciscaner Orde als thema hebben. In het midden van de kloostergang staat een uit de Villa van Nero afkomstige marmeren zuil en aan de zijkant is een oude put te zien.

De refter wordt opgeluisterd door zeventiende-eeuwse fresco’s van een onbekende kunstenaar. Op de muur voor de ingang is een “Laatste Avondmaal van Jezus met de Apostelen” geschilderd.

Het altaarstuk “Madonna met Kind” is het werk van Antoniazzo Romano en stamt uit 1464. 

Ook zijn er een aantal fresco’s te zien van de hand van Giannantonio Bazzi, (1477-1549) die onder de naam Il Sodoma bekend stond.

San Francesco Klooster – Via San Francesco, Subiaco

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.