San Cosimato Kerk Rome

De San Cosimato Kerk staat aan het gelijknamige plein in de wijk Trastevere in Rome. Hoogtepunten zijn het 15e eeuwse portaal en de sarcofaag van Kardinaal Malaspina.

San Cosimato Kerk Rome

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de Chiesa di San Cosimato is Piazza di San Cosimato – 00153 Rome (tel. ). Bus: 115, 780, N8. Tram: 8. Openingstijden: Onbekend. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

San Cosimato Kerk Rome
San Cosimato Kerk Rome in de 19e eeuw.

De San Cosimato Kerk heeft een kleine façade met een Renaissance portaal uit de 15e eeuw en een klein tuintje met een tot fontein omgebouwde antieke kuip ervoor.

Het interieur bestaat uit een enkel schip en heeft een houten plafond.

Bij de kerk bevindt zich een kleine romaneske kloosterhof, met bogen die ondersteund worden door verscheidene pilaren.

Rondom de kloosterhof zijn fragmenten te zien van archeologische vondsten uit de Romeinse, de vroeg-Christelijke en de middeleeuse tijd.

Bezienswaardigheden

De door Antonio Massaro da Viterbo, bijgenaamd Pastura, gemaakte fresco, die de “Madonna met Kind tussen de Heiligen Franciscus en Chiara” verbeeldt.

In een van de kapellen staat een altaar-mausoleum waar Kardinaal Alderano Cybo Malaspina begraven ligt. Het monument is gemaakt met elementen van het door Sansovino vervaardigde monument dat eerder in de Santa Maria del Popolo kerk, waar de Kardinaal zijn op-één-na-laatste rustplaats gevonden had, stond.

San Cosimato Kerk, Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.