San Bernardo alle Terme Kerk Rome

De San Bernardo alle Terme Kerk bevindt zich tegenover de Santa Susanna Kerk in Rome. Het is één van de weinige kerken in de stad met een rond vloerplan.

San Bernardo alle Terme Kerk Rome

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de Chiesa di San Bernardo alle Terme is Via Torino, 94 (tel. +39 064882122). Bus: 61, 62, 85, 150F, 492, N1, N5, N12. Openingstijden: Elke dag van 06.30 tot 12.00 en van 16.00 tot 19.00 uur. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

San Bernardo alle Terme Kerk Rome
San Bernardo alle Terme Kerk

De San Bernardo alle Terme Kerk was oorspronkelijk een van de vier torens die zich op de hoeken van de ruïnes van de Terme di Diocleziano bevonden. In 1598 werd deze toren in opdracht van Caterina Nobili Sforza tot kerk omgebouwd.

De kerk is ellipsvormig en heeft een koepel met achthoekige panelen. Het licht komt binnen door een grote centrale oculus in deze koepel. Net als het Pantheon, waar de kerk vaak mee vergeleken wordt, heeft de Chiesa di San Bernardo alle Terme geen ramen en wordt enkel verlicht door de oculus.

Het meest opvallende aan het interieur zijn de acht grote standbeelden die in nissen rond het schip staan. Deze zijn in de 17e eeuw gemaakt door Maraini en stellen een aantal heiligen voor.

San Bernardo alle Terme Kerk, Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.