Romeins Amfitheater Albano Laziale

Het Romeinse Amfitheater van Albano Laziale bevindt zich aan het begin van de stad wanneer men uit Castel Gandolfo komt. Het is gebouwd in de tijd van Keizer Septimius Severus.

Romeins Amfitheater Albano Laziale

Nuttige informatie

Het adres van het Anfiteatro Severiano is Via dell’Anfiteatro, 1 – Albano Laziale (tel. onbekend). Het amfitheater kan van buitenaf bezichtigd worden.

Evenementen

In de zomermaanden vindt in het Amfitheater van Alabano Laziale het Anfiteatro Festival plaats. In 2016 werd de 5e editie van dit festival, met jazz en klassieke muziek, zowel als opera, dans en theater gehouden.

Geschiedenis en beschrijving

Romeins Amfitheater Albano Laziale
Romeins Amfitheater

Het Anfiteatro Romano is ovaal van vorm. Het is gedeeltelijk in de rotsachtige ondergrond uitgegraven.

Het hogere gedeelte is van bakstenen gemaakt. Men paste hierbij verschillende metseltechnieken toe.

Het is in de beginjaren van de 3e eeuw gebouwd door het Legione Albana en bevindt zich aan de noord-oostelijke kant van het toenmalige legerkamp.

Gedurende de middeleeuwen deed het amphitheater dienst als Christelijke begraafplaats. Er werden toen dan ook twee oratoria bij het monument gebouwd. Bij één van de twee werd hiervoor van een al bestaande boog gebruikgemaakt. De andere werd aan de linkerzijde van de cavea in de rotsen uitgehakt.

Van het antieke amfitheater kan men de eerste verdieping nog zien. Behalve de ongeveer dertig bogen van deze verdieping is ook een deel van de triomfbogen bij de ingangen nog zichtbaar.

Men denkt dat het oorspronkelijk een hoogte had van ongeveer 22 meter. De cavea meet 113 meter. Er was ruimte voor zo’n 16.000 toeschouwers.

Romeins Ampfitheater – Via Anfiteatro 1, Albano Laziale

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.