Quirinaalpaleis Rome

Het Quirinaalpaleis (in het Italiaans Palazzo del Quirinale of simpelweg Quirinale) in Rome is de zetel van de Italiaanse President. Het is een gebouw uit de Renaissance tijd en ligt op de gelijknamige heuvel midden in de stad. Tot begin 2015 kon het monument enkel op zondag bezocht worden, maar tegenwoordig is het vrijwel de hele week geopend.

Lees “Quirinaalpaleis Rome” verder

Palazzo Poli Rome

Het Palazzo Poli is een historisch gebouw in de wijk Trevi in Rome. Het is de zetel van het Istituto Nazionale per la Grafica en er worden soms ook exposities gehouden. De meeste toeristen in Rome zullen het zonder het te weten gezien hebben, want het is het paleis waar de Trevifontein tegenaan gebouwd is.

Lees “Palazzo Poli Rome” verder

Markten van Trajanus Rome

De Markten van Trajanus bevinden zich tussen de Via dei Fori Imperiali en de Via Quattro Novembre in Rome. Hier werden vroeger waren uit alle hoeken van het Romeinse rijk verhandeld. Tegenwoordig is het omgevormd tot het Museum van de Fori Imperiali.

Lees “Markten van Trajanus Rome” verder

Santissimo Nome di Maria al Foro di Traiano Kerk Rome

De Santissimo Nome di Maria al Foro di Traiano Kerk staat naast de Santa Maria di Loreto Kerk in Rome. De façade van de kerk wordt opgeluisterd door een aantal profetenstandbeelden op de balustrade.

Lees “Santissimo Nome di Maria al Foro di Traiano Kerk Rome” verder

Vittorio Emanuele Monument Rome

Waar je ook bent in Rome, er is altijd wel een plekje in de buurt van waaraf je een uitzicht hebt op het Monument voor Vittorio Emanuele, de eerste koning van het in 1870 net gestichte Italië. Niet iedereen vindt het even mooi, en elegant is het zeker niet, maar zo erg als sommige reisgidsen het doen voorkomen is het ook weer niet. Het gebouw staat ook bekend onder de naam “Altaar van het Vaderland” (Altare della Patria). Bovendien heeft U vanaf het dakterras een schitterend uitzicht over de stad.

Lees “Vittorio Emanuele Monument Rome” verder

Palazzo Carpegna/Accademia di San Luca Rome

Het Palazzo Carpegna is een historisch gebouw in Rome, waar het schildersgilde gevestigd was en ook in de schilderkunst onderwezen werd. Ook tegenwoordig is er in het gebouw, nu zetel van de Accademia Nazionale di San Luca, nog steeds een kunstgalerij.

Lees “Palazzo Carpegna/Accademia di San Luca Rome” verder