Sant’Eusebio all’Esquilino Kerk Rome

De Sant’Eusebio all’Esquilino Kerk is één van de oudste kerken van Rome. Hij staat op de hoek van de Via Napoleone III en het Piazza Vittorio Emanuele II. Hoogtepunt is de plafondschildering “Glorie van Sint-Eusebio” van de hand van Anton Raphael Mengs.

Lees “Sant’Eusebio all’Esquilino Kerk Rome” verder

Quirinaalpaleis Rome

Het Quirinaalpaleis (in het Italiaans Palazzo del Quirinale of simpelweg Quirinale) in Rome is de zetel van de Italiaanse President. Het is een gebouw uit de Renaissance tijd en ligt op de gelijknamige heuvel midden in de stad. Tot begin 2015 kon het monument enkel op zondag bezocht worden, maar tegenwoordig is het vrijwel de hele week geopend.

Lees “Quirinaalpaleis Rome” verder

Chiostro del Bramante Rome

Het Chiostro del Bramante is het voormalige klooster van de Santa Maria della Pace Kerk in Rome. Het is omgebouwd tot museum. De door Bramante ontworpen kloostergang is één van de hoogtepunten uit de Renaissance architectuur. Van 8 september 2020 tot 11 april 2021 is er een aan Banksy gewijde tentoonstelling te zien.

Lees “Chiostro del Bramante Rome” verder

Bezienswaardigheden Wijk Regola Rome

De wijk Regola bevindt zich aan de overkant van de rivier gezien vanuit de rione Trastevere. Het is één van de oudste en schilderachtigste stadsdelen en staat vol Renaissance kerken en paleizen. Verder wordt Regola vooral gekenmerkt door mooie pittoreske pleintjes en smalle stegen.

Lees “Bezienswaardigheden Wijk Regola Rome” verder

Top 10 Bezienswaardigheden Wijk Parione Rome

De zesde rione van Rome, Parione, is niet de grootste wijk van de stad, maar ligt wel midden in het historische centrum en heeft dus relatief veel bezienswaardigheden. Hieronder bevinden zich onder andere twee van de mooiste pleinen van de stad.

Lees “Top 10 Bezienswaardigheden Wijk Parione Rome” verder