Roma Pass 48 Hours 2022

Het Forum Romanum is gratis toegankelijk met de Roma Pass 48 Hours.

De Roma Pass (drie dagen gratis museums en openbaar vervoer, al zijn er wel veel beperkingen) bestaat al een aantal jaren, maar sinds 1 April 2014 is er ook een museum- en openbaar vervoerskaart voor mensen die korter in Rome blijven. Voor 2022 is de prijs van deze Roma Pass 48 Hours 32 Euro.

Roma Pass 48 Hours

Roma Pass 48 Hours 2020

De 48 uren kaart geeft gratis toegang tot een enkele bezienswaardigheid (voor een lijst met de belangrijkste attracties, zie de Roma Pass pagina), korting op de trekpleisters die men hierna bezoekt (mits binnen 48 uur) en gratis openbaar vervoer. Een extra voordeel is dat men bij het Castel Sant’Angelo en het Colosseum niet in de rij hoeft te staan.

Net als de gewone Roma Pass is de 48 uren kaart lang niet zo voordelig als het lijkt. De Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel zijn niet in de kaart inbegrepen, voor het openbaar vervoer heb je hem eigenlijk sowieso niet nodig en de meeste andere highights zijn gratis.

Wanneer men drie dagen in Rome is kan het dus beter zijn de 48 uren kaart in plaats van de gewone pas te kopen. De normale verdeling van de drie dagen is één dag voor het Vaticaan, één dag voor het Colosseum en één dag voor het historische centrum. Aangezien de kaart bij het Vaticaan toch niet gebruikt kan worden lijkt het beter de 48 uren kaart aan te schaffen en de 8 Euro die U extra uitgegeven zou hebben in Uw zak te houden.

De Roma Pass 48 Hours wordt op dezelfde plekken gekocht en op dezelfde wijze gebruikt als de originele Roma Pass.

Let op dat het gedurende de Covid-crisis verplicht is een aantal attracties te reserveren. De belangrijkst bezienswaardigheden waarvoor dit geldt zijn het Colosseum, de Terme di Caracalla en de Galleria Borghese.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.