Laatste Nieuws Rome

Op deze pagina kunt U het laatste nieuws lezen dat van belang kan zijn voor toeristen die de komende weken in Rome verblijven. Stakingen en andere eventuele vervoersproblemen, bezienswaardigheden die in de steigers staan, speciale openingen en belangrijke festivals, etc.

Laatste Nieuws Rome

Halte Barberini Metrolijn A Gesloten

Openbaar Vervoer Rome

Nu Repubblica weer open is is Barberini de enige halte op metrolijn A die niet toegankelijk is. De reden is dat de roltrappen in dit station het risico lopen het te begeven. Het is niet bekend wanneer de halte weer opengaat. Het grappige is dat een van de roltrappen in Repubblica nog steeds kapot is. De halte is meer dan een half jaar gesloten geweest.

24 Juli Staking Openbaar Vervoer Rome

Staking Rome

De volgende staking in Rome is aangekondigd voor woensdag 24 Juli. Het is minder ingrijpend dan gewoonlijk, aangezien deze staking slechts 4 uur zal duren. Tussen 12.30 en 16.30 uur zullen er geen bussen, trams en metro’s rijden. De staking geldt ook voor de Cotral bussen naar de vliegvelden Fiumicino en Ciampino.

Delen Metrolijn A Gesloten in de Zomer

Vanaf 8 Juni tot eind Augustus 2019 zullen steeds wisselende delen van metrolijn A gesloten zijn voor onderhoud. Meer details over welke stations wanneer gesloten zijn.

Palazzo Bonaparte Gratis Geopend op 9 Juli

Palazzo Bonaparte Rome

Vanaf oktober 2019 gaat een deel van het Palazzo Bonaparte als tentoonstellingsruimte gebruikt worden. De eerste tentoonstelling zal aan impressionische schilders gewijd zijn. Voor wie nu in Rome is, op 9 Oktober zal het gebouw van 14.00 tot 24.00 uur gratis te bezichtigen zijn.

Volksfeest Festa de Noantri (Trastevere, Juli)

Voor de inwoners van de wijk Trastevere in Rome is de belangrijkste gebeurtenis van het jaar het Festa de Noantri. Dit festival wordt ter ere van de Madonna del Monte Carmelo (of ook wel Madonna del Carmine) gevierd. De festiviteiten duren van 15 tot 29 juli, al vindt het hoogtepunt op 20 Juli plaats.


Delen van Lijn A Gesloten van Juni t/m Augustus 2019

Alsof dit niet genoeg is zullen, te beginnen op 8 Juni, elk weekend een aantal stations op lijn A wegens onderhoud gesloten blijven. Er zal wel voor vervangende bussen gezorgd worden. Lees verder voor meer details over de gedeeltelijke sluiting van metrolijn A in Juni, Juli en Augustus 2019.)Vier Fonteinen in de Steigers

Acqua Paola Fontein - Bezienswaardigheden Trastevere

Het luxe modehuis Fendi sponsort het schoonmaken van vier bekende fonteinen in Rome. Het gaat om de Fontana dell’Acqua Paola (op de Janiculumheuvel), de Mozesfontein (op het Piazza San Bernardo), het Acquedotto del Peschiera (Piazzale degli Eroi) en de Fontana dell’Acqua Vergine (op de Pincioheuvel). in het kader van het project “Fendi voor Fonteinen”, dat in 2015 van start ging met de restauratie van de Trevifontein.

Tarpeïsche Rots gerestaureerd door gucci

Tarpeïsche Rots - Laatste Nieuws Rome
Tarpeïsche Rots

Als Fendi het doet kan Gucci natuurlijk niet achterblijven en dus belooft het beroemde modemerk in juni 2019 1,6 miljoen euro voor de restauratie van de Tarpeïsche Rots beschikbaar te stellen. Het pad rond de klif wordt vrijgemaakt en ook de tuinen eromheen worden gerestaureerd. De reden voor de restauratie is dat in augustus 2018 stukken rots en aarde van de klif zijn gevallen.

Duur Pootje Baden in de trevifontein

Trevi - wijken Rome

Er zijn tegenwoordig nogal wat toeristen die denken dat het leuk of stoer is om pootje te baden of zelfs te zwemmen in de beroemde Trevifontein. De burgemeester heeft dan ook besloten dure boetes uit te gaan schrijven voor mensen die hierop betrapt worden. Dit geldt ook voor andere fonteinen in Rome.

Mond der Waarheid Gaat Geld Kosten

Mond der Waarheid Rome

Vanaf September 2016 is het niet meer mogelijk om gratis foto’s van jezelf te laten maken met je hand in de Mond der Waarheid. Voor twee Euro mag je niet meer dan één enkele foto laten maken. Men heeft het geld nodig om de Santa Maria in Cosmedin Kerk te restaureren.

Roma Pass 2019

De Roma Pass is een gecombineerde museum- en openbaarvervoerkaart voor de stad Rome. De kaart geeft 3 dagen langen gratis toegang tot 2 musea of monumenten (maar niet tot de Vaticaanse Musea) en men kan gedurende deze drie dagen ook gratis van het openbaar vervoer in Rome gebruikmaken. Bij die bezienswaardigheden die men na de eerste twee bezoekt krijgt men een korting. De prijs van de Roma Pass 2019 is 38,50 Euro.

Weetjes Roma Pass 2019

Roma Pass 2016

De prijs van de Roma Pass is sinds 1 April nauwelijks gestegen. Dit is geen slecht idee, want wat een goed initiatief lijkt is in werkelijkheid nauwelijks de moeite waard. Redenen voor deze mening zijn de volgende:

 1. Drie dagen openbaar vervoer gratis klinkt erg goed, maar Rome is zo compact, en de bezienswaardigheden liggen zo dicht bij elkaar, dat het veel beter – en vaak zelfs sneller – is, om gewoon van de ene naar de andere attractie te lopen.
 2. Bij het Vaticaanse Museum en de Sixtijnse Kapel is de Roma Pass niet geldig.
 3. De Sint Pieter is sowieso gratis, net als alle andere kerken in Rome. Sommige van deze kerken hebben speciale delen (een crypte, een koorgang) waarvoor wel betaald moet worden, maar ook hier is de kaart niet geldig.
 4. Wanneer men slechts drie dagen in Rome is heeft men eigenlijk enkel tijd voor de allerberoemdste hoogtepunten. Dit zijn, behalve de al genoemde Vaticaan en Colosseum, vooral pleinen, fonteinen, straatjes en steegjes en kerken. Kortom, allemaal attracties die toch al niks kosten.

Nog wat dingen waar U rekening mee moet houden bij Uw keuze voor de Roma Pass

Kinderen tot 10 jaar betalen niet voor het openbaar vervoer in Rome. Jongeren tot 18 en 65+’ers mogen bij de meeste attrakties gratis naar binnen, mits Europese staatsburgers. Jongeren tussen de 18 en 25 jaar oud krijgen korting. Op elke eerste zondag van de maand zijn veel attracties (inclusief het Colosseum) sowieso gratis, al is het dan natuurlijk wel heel erg druk.

Hoe Gebruikt U de Roma Pass?

De Roma Pass gaat in op het moment dat U voor het eerste een bezienswaardigheid beszoekt of van het openbaar vervoer gebruik maakt. De kaart is geldig tot middernacht op de derde dag dat U hem gebruikt (inclusief de dag waarop U hem stempelt) en is dus geen 72-uren kaart. Na aanschaf dient men de benodigde persoonlijke gegevens op de kaart in te vullen en deze op verzoek te tonen (met bijbehorend identiteitsbewijs).

Waar de Roma Pass Kopen?

 • De informatiekantoren van de stad verkopen de Roma Pass. Er zijn een tiental van deze zogeheten PIT (Punti Informativi Turistici), die elke dag geopend zijn, maar niet alle dezelfde uren hebben.
 • Verschillende krantenkiosken en tabakswinkels (tabacchi), vooral bij het centrale station en de belangrijkste bezienswaardigheden.
 • Uiteraard valt de kaart ook online te bestellen. Deze dient dan bij één van de bovengenoemde informatiekantoren afgehaald te worden.
 • De kaart kan ook bij de bezienswaardigheden zelf aangeschaft worden. Dit betekent wel dat U dan bij bijv. het Colosseum weer in de rij moet staan.

Waar kunt U de Roma Pass gebruiken?

De belangrijkste monumenten en andere bezienswaardigheden waar de Roma Pass geldig is zijn de volgende:

Buiten deze musea zijn er nog enkele tientallen kleinere musea, waarvan er een aantal sowieso gratis zijn, of U de RomaPass bezit of niet.

Bij de eerste twee attracties die U bezoekt zijn eventuele tentoonstellingen ook gratis. Bij de volgende krijgt U korting (zo lang Uw kaart geldig is).

Medische Hulp

De Roma Pass geeft ook recht op medische hulp, via een call center. De doktoren die antwoord geven zijn meertalig en geven medische hulp tegen gereduceerde tarieven. Dit is overigens nog steeds duurder dan gewoon naar een zogeheten Pronto Soccorso (“Eerste Hulp”) afdeling van een gewoon ziekenhuis te gaan, wat gratis is.

Evenementen

Bij aanschaf van de Roma Pass krijgt men, behalve een gratis stadsplattegrond van Rome (die ook veel informatie bevat over de bezienswaardigheen van Rome), een lijst met evenementen en festivals waar men dankzij de kaart korting krijgt.

Meer Museumkaarten Rome

Rome Metrolijn A Gedeeltelijk Gesloten Juni-Augustus

Al vanaf oktober 2018 is de halte Repubblica op metrolijn A in Rome niet toegankelijk. Vanaf maart 2019 is hetzelfde gebeurd met de halte Barberini. Niemand schijnt enig idee te hebben wanneer deze haltes weer opengaan, en nu komt hier nog bij dat de lijn gedurende de maanden juni, juli en augustus stapsgewijs gesloten gaat worden.

Volgens Virginia Raggi, de burgemeester van Rome, had dit al veer eerder moeten gebeuren en is dit noodzakelijk was “om de service te verbeteren en meer veiligheid voor pendelaars te garanderen”.

Sluiting metrolijn A Rome 2019

In juni en juli worden trajecten op deze lijn enkel in het weekend gesloten, maar in augustus, wanneer de meeste Romeinen met vakantie zijn, zal dit de hele maand het geval zijn.

Het rooster van de werkzaamheden is als volgt:

Tussen 8 juni en 14 Juli zal het stuk tussen Subaugusta en Anagnina gedurende het weekend onderbroken worden. Lijn A zal echter gewoon in gebruik blijven op het traject tussen Battistini en Subaugusta.

In het weekend van 20 en 21 juli zal de lijn tussen Colli Albani en Anagnina gesloten zijn. Tussen Battistini en Colli Albani blijft de lijn actief.

Van 4 t/m 13 augustus is het hele stuk tussen het centrale station Termini en Anagnina gesloten. Tussen Termini en Battistini fuctioneert echter alles normaal.

Van 14 t/m 19 augustus is het centrale en dus voor toeristen belangrijkste deel van lijn A niet toegankelijk, aangezien er tussen Ottaviano en San Giovanni geen treinen zullen rijden. Tussen Battistini en Ottaviano en tussen San Giovanni en Anagnina werkt alles normaal.

Van 20 t/m 25 augustus zijn er geen treinen tussen Termini en Battistini maar wel tussen Termini en Anagnina.

Vanaf 26 augustus zal alles weer normaal functioneren.

Vervangende buslijnen

Op dagen dat de metro niet rijdt worden er op de betreffende trajecten vervangende bussen ingezet.

Beste IJssalons Rome

De stad Rome staat bij uitstek bekend vanwege de heerlijke gelati die je er kunt eten. De kwaliteit is echter niet altijd even goed en de aangeboden “gelati artigianali” zijn niet altijd even artiginali. Je kunt natuurlijk sowieso het best terecht bij echte ijssalons in plaats van bij barretjes die ook een paar smaken ijs verkopen.

Gelateria Fassi

De oudste ijssalon van Rome is ook meteen de beste. De Gelateria Fassi bestaat al sinds 1880, al is dit niet altijd op dezelfde locatie. Tegenwoordig zetelt deze salon in een herenhuis in de wijk Esquilino, op korte loopafstand van onze Little Italy Bed and Breakfast. De familie die de salon gesticht heeft woont nog steeds op de bovenste verdieping van dit gebouw, dat tot Palazzo del Freddo omgedoopt is. In tegenstelling tot andere bekende ijssalons in Rome heeft Fassi ook erg veel ruimte en je kunt er op je gemak van je ijsje genieten. Er worden zelfs rondleidingen georganiseerd. (Adres: Via Principe Eugenio 65. Openingsuren: Van 12.00 tot 22.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 24.00 uur.)

Giolitti

Gelateria Giolitti - Beste IJssalons Rome

Giolitti is waarschijnlijk de beroemdste gelateria van Rome. Dit heeft vooral met de ligging, op enkele minuten lopen van het Pantheon, te maken. Ook deze salon bestaat al erg lang, sinds 1900. Sinds 1960 is er ook een tweede filiaal, in de Viale Oceania 90, in de wijk EUR. (Via Uffici del Vicario, 40. Openingstijden: Van 07.00 tot 01.00 uur.)

San Crispino

San Crispino heeft verschillende filialen in Rome, maar de bekendste bevindt zich dichtbij de Trevifontein. Alle ijs is met natuurlijke ingrediënten gemaakt en om de smaak niet te bederven wordt er geen slagroom op gedaan. Ook hoorntjes zijn hier om dezelfde reden uit den boze. Het is er wel wat duurder dan bij de andere adressen. (Adres: Via della Panetteria, 42. Openingstijden: 11.00 tot 0.30 uur.)

Toeristenbelasting Rome 2019

Vanaf 1 September 2014 is de toeristenbelasting, die sinds 2011 in Rome van kracht is, verhoogd. Alle bezoekers aan de stad moeten een kleine toeslag betalen. De grootte van deze toeslag is afhankelijk van het soort accommodatie dat men kiest en ligt tussen de 2 en de 7 Euro per persoon per nacht. Voor de gasten van mijn B&B Little Italy Hostel is er dus een extra kost van 3,50 Euro per persoon per nacht.

Weetjes Toeristenbelasting Rome

De toeristenbelasting is bedoeld om een bredere infrastructuur en service voor de miljoenen toeristen die Rome elk jaar bezoeken te creëren, zodat men er als bezoeker bij wijze van spreke aan bijdraagt zijn eigen verblijf in de Eeuwige Stad te verbeteren. In werkelijkheid is er sinds de ingang van de toeristenbelasting helemaal niks veranderd in de stad, of in ieder geval niet in positieve zin.

Hoeveel is de Toeristenbelasting in Rome

Type accommodatieTe betalen toeslag:
Bed and Breakfast, Affittacamere3,50 Euro per persoon per overnachting
Hotels (5 Sterren)7 Euro per persoon per overnachting
Hotels (4 Sterren)6 Euro per persoon per overnachting
Hotels (3 Sterren)4 Euro per persoon per overnachting
Hotels (1 en 2 Sterren)3 Euro per persoon per overnachting
Casa per vacanze3,50 Euro per persoon per overnachting
Camping2 Euro per persoon per overnachting
Agriturismo4 Euro per persoon per overnachting
Residence3,50 Euro per persoon per overnachting
Jeugdherberg2 Euro per persoon per overnachting

Vanaf de tiende dag van Uw verblijf in Rome is de toeristenbelasting niet meer van toepassing. Kinderen die jonger zijn dan 10 jaar hoeven de belasting ook niet te betalen.

Bezienswaardigheden en andere extra uitgaven

De toeristenbelasting is niet enkel van betrekking op hotels en bed and breakfasts in Rome. Ook de musea in de stad en “city tours” als de Hop On Hop Off-bussen gaan 1 Euro per persoon extra kosten.

Antico Caffé Greco Rome

Het Caffé Greco, of Antico Caffé Greco, bevindt zich in de beroemde prestigieuze winkelstraat Via Condotti in Rome. Het is het oudste café van de stad en mensen die in elke koffiebar van Rome een cappuccino gedronken hebben beweren dat de allerbeste hier geschonken wordt.

Antico Caffé Greco Rome

Adres en openingstijden

Adres: Via Condotti, 86, Roma (tel. +39 06 679 1700). Openingsuren: 09.00 tot 21.00.

Geschiedenis en beschrijving

Antico Caffe Greco Rome
Antico Caffe Greco, geschilderd door Renato Guttuso

Het Caffé Greco  bestaat sinds 1760. Onder andere Casanova was tijdens zijn verblijf in Rome een van de stamgasten.

De naam van het café is te danken aan de manier waarop de koffie gemaakt werd. Er waren toen nog geen espresso-apparaten en dit gebeurde dus nog op de Griekse manier. Aangezien de oorspronkelijke eigenaar, Nicola della Maddalena, zelf een Griek was is dit geen erg grote verrassing.

Volgens de overlevering is het zo dat wanneer een Kardinaal op een bepaalde stoel in dit café gaat zitten hij het later tot paus zal schoppen.

Het Antico Caffé Greco heeft een groot deel van zijn faam te danken aan de beroemde mensen die er in de loop der eeuwen een espresso’tje gedronken hebben. Dit zijn onder andere Henry JamesOrson Welles and of course Casanova en, natuurlijk, Buffalo Bill.

De muren van het café worden opgeluisterd door meer dan 300 kunstwerken. Het is zelf ook het onderwerp van een beroemd schilderij uit 1976 van de hand van Renato Guttuso. Dit is helaas niet in Rome zelf, maar in het Museo Thyssen-Bornemisza in Madrid te zien.

In het begin van 2018 zag het er even naar uit dat het Antico Caffé Greco gesloten zou worden. De eigenaars van het pand vonden de 18.000 Euro huur die ze per maand kregen maar peanuts en stonden op het punt het eeuwenoude instituut de deur te wijzen. Uiteindelijk werd er een oplossing gevonden.

Via Condotti, 86 – Rome

Alexanderplatz Jazzcafé Rome

Alexanderplatz is het oudste jazzcafé van Italië. Het bevindt zich net ten noorden van Vaticaanstad in de Via Ostia en er hebben tal van beroemde jazz-muzikanten opgetreden.

Weetjes Alexanderplatz Jazzcafé Rome

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Het adres van Alexanderplatz Jazzcafé is Via Ostia 9, 00192 Roma (tel. +39 0639721867). Openingstijden: Het is elke dag vanaf 20.30 uur geopend. De live-muziek begint rond 22.00 uur. Toegangsprijs: Afhankelijk van attraktie.

Geschiedenis Alexanderplatz Rome

Alexanderplatz Jazzcafé Rome
Alexanderplatz Jazzcafé Rome

Toen Alexanderplatz in 1982 zijn deuren opende werd de eigenaar voor gek verklaard. Een jazzcafé in Rome, in de wijk Prati nog wel, ver van de beroemde Romeinse uitgaanswijken Trastevere en Testaccio.

Ondertussen is Alexanderplatz hèt jazzcafé van Rome en hebben er artiesten als Chet Baker, Archie Shepp en Wynton Marsalis pgetreden. En net als alle andere muzikanten die er gespeeld hebben hebben ook zij hun handtekeningen op de muren van Alexanderplatz achtergelaten.

De eigenaar Giampiero Rubei noemde Alexanderplatz naar het beroemde Berlijnse plein. Rubei ziet zijn schepping als een ontmoetingsplaats, en pleinen symboliseren voor hem de ontmoetingsplaatsen bij uitstek.

De cuisine in Alexanderplatz is Mediterraans, de bar Amerikaans.

Zomeruitverkoop Rome 2017

De zomeruitverkoop in Rome is, net als de winteruitverkoop, aan strenge regels gebonden. In 2017 beginnen de saldi op zaterdag 1 Juli en zullen tot 12 Augustus duren.

Weetjes Zomeruitverkoop Rome 2017

Ook dit jaar begint de zomeruitverkoop in elke regio van Italië op dezelfde datum. Dit wordt overigens niet landelijk geregeld, maar regionaal en in sommige regio’s duurt de uitverkoop dan ook een stuk langer.

Deze periode geldt dus voor de hele regio Latium.

Algemene Regels Zomeruitverkoop in Italië

De winkeliers moeten duidelijk aangeven hoe groot de gegeven korting is en wat de oorspronkelijke prijs van het produkt was. Hier wordt overigens vaak mee gesjoemeld: In 2015 gaf één op de vijf winkeliers een oorspronkelijke prijs aan die hoger lag dan in werkelijkheid het geval was geweest.

Wanneer winkels gewoonlijk creditcard betalingen accepteren, moeten ze dit ook voor de afgeprijsde artikelen doen.

Winkels hoeven een gedurende de uitverkoop gekocht artikel, tenzij het beschadigd is, niet te ruilen of terug te betalen.

De belangrijkste winkelstraten in Rome zijn de Via del Corso, de Via Condotti en de Via Nazionale. Een van de bekendste outlets, die zich alle een stuk buiten Rome zelf bevinden is in het stadje Valmontone.

Aan de rand van de stad zijn er enige grote winkelcentrums als Porte di Roma, Parco Leonardo, Roma Est en Euroma.

Recensies Little Italy Hostel Rome

Door de jaren heen heeft Little Italy Hostel vooral positieve feedback van zijn gasten gekregen. Vaak vraag ik mijn gasten bij hun vertrek een recensie te schrijven voor het gastenboek van de bed and breakfast. Vanaf nu ga ik dat ook online bijhouden. (Ik vertaal het zelf uit de meeste talen dus er kan hier en daar een foutje inzitten.)

Recensies Little Italy Hostel Rome

Feedback Januari 2016

“”Little Italy” hebben we nu al aan onze vrienden en familie aanbevolen.”

_DSC6457Lieve René,

Veel dank voor de wonderschone tijd, die we hier in “Little Italy” mochten hebben. Ons verblijf heeft er zeker toe bijgedragen, dat we een perfekte vakantie in Rome gehad hebben. We hebben ons vanaf de eerste seconde thuisgevoeld en zullen in zeker terugkeren. “Little Italy” hebben we nu al aan onze vrienden en familie aanbevolen.

Tot snel!

(en nogmaals dank)

Michel en Laura (vertaald uit het Duits)


“… we kregen verschillende uitstekende tips voor bezoeken en restaurantjes.”

We hadden een uitstekend verblijf in Little Italy tijdens ons bezoek in Januari. Behalve de fantastische centrale ligging op loopafstand van alles, voelden we ons erg welkom en genoten van de hoge graad van flexibiliteit gedurende ons verblijf. De wijk is stil, alles wordt onderhouden en we kregen verschillende uitstekende tips voor bezoeken en restaurantjes. Zeer aanbevolen!

Ask & Katrin (Denemarken, vertaald uit het Engels)

Little Italy Hostel Rome

Little Italy Hostel Rome bevindt zich in het centrum van Rome, precies tussen het Colosseum en het centrale station Roma Termini. Het hostel bestaat dit jaar (2016) precies 10 jaar en heeft op alle sites waar het genoemd wordt vrijwel enkel positieve recensies, vooral vanwege de centrale ligging, de huiselijke sfeer en de manier waarop alles schoongehouden wordt.

Weetjes Little Italy Hostel Rome

Adres en prijzen

Little Italy Hostel Rome
Tweepersoonskamer in Little Italy Hostel Rome

De Little Italy B&B is één van de goedkoopste hostels in het centrum van Rome en wordt door een Nederlander (maker van deze website, dus U kunt ervan uitgaan dat U bij ons veel extra informatie kunt krijgen) gerund. Onze prijzen variëren van 30 Euro voor een tweepersoonskamer in het laagseizoen tot 70 Euro in het hoogseizoen. Met ontbijt is de prijs 5 Euro per persoon hoger. Er is gratis wifi. Er zijn geen extra kosten, behalve de Romeinse toeristenbelasting van 3,50 Euro per persoon per nacht. Er zijn twee badkamers voor vijf kamers, waarvan er één een eenpersoonskamer is en de anderen tweepersoonskamers zijn met ruimte voor een extra bed.

Het adres van Little Italy Hostel Rome is Via Ferruccio, 30 – Int. 27. Tel. +393488037941. Metro: Vittorio Emanuele (lijn A). E-mail: info@littleitalybb.com

Ligging

Little Italy Hostel bevindt zich op 10 minuten loopafstand van Roma Termini. Op weg naar het Colosseum (eveneens 10 minuten te voet) loopt men door een mooi park. Er is een metrohalte (die op dezelfde lijn ligt als het Vaticaan en de Spaanse Trappen)  om de hoek. De omgeving wordt gekenmerkt door een grote hoeveelheid aan gezellige eethuisjes. Er zijn twee supermarkten om de hoek en één van de beroemdste markten van de stad, Nuovo Mercato Esquilino, ligt op 5 minuten lopen van het hostel.

Faciliteiten Little Italy Hostel

 • Er is 24 uur per dag gratis draadloos internet.
 • We spreken zeven talen, waaronder Nederlands (de beste van de zeven!).
 • Er is 24 uur per dag warm water.
 • De kamers worden dagelijks gereinigd.
 • Op verzoek krijgt U dagelijks schone handdoeken.
 • Ook al reserveert U zonder ontbijt, dan krijgt U ’s ochtends toch een kop koffie. Thee mag U de hele dag gratis maken.
 • Bij aankomst krijgt U een gratis stadsplattegrond en leg ik U ook uit hoe U sneller het Colosseum en (soms) de Sint Pieter binnen kunt komen, zonder extra te betalen.
 • Voor 48 Euro (dezelfde prijs als een taxi) kunnen we een pick-up voor U regelen vanaf het vliegveld Fiumicino.
 • Er staat een grote gemeenschappelijke koelkast in de keuken, alsmede een waterkoker, een broodrooster en een magnetron. (Sommige kamers hebben zelf een klein koelkastje.)
 • Elke kamer is voorzien van een tv.
 • We hebben kinderbedjes en U kunt zelfs een kinderwagen lenen.

Little Italy B&B – Via Ferruccio 30 – Int. 27 – 00185 Rome, Italië