Praktische Informatie Rome

Wanneer Rome Bezoeken?

In tegenstelling tot wat veel mensen verwachten valt het hoogseizoen in Rome niet in de zomer. Hoewel het dan erg druk is op het Italiaanse platteland en aan de kust zorgt de hitte ervoor dat toeristen de grote steden als Rome, Florence en Napels vermijden. Lees hier de voor- en nadelen van de verschillende seizoenen in Rome.

Museumkaarten Rome

Roma Pass 2018 - Praktische Informatie RomeRome kent een aantal museumkaarten, waarvan de Roma Pass de bekendste is. Ondertussen zijn er ook enige varianten op deze kaart en er zijn ook combi-kaarten voor enige kleinere musea. De Omnia Vatican and Rome Card is eigenlijk de Roma Pass met als toetje het Vaticaan en de Archeologia Card is er voor mensen die vooral in het oude Rome van de keizers geïnteresseerd zijn.

Feestdagen

De meeste publieke feestdagen in Italië zijn eender aan die in Nederland en België (Kerst, Nieuwjaar, Pasen), maar er zijn ook enkele dagen (25 April, 2 Juni) die met de politieke geschiedenis van het land te doen hebben en uiteraard alleen in Italië gevierd worden.

Pauselijke Audiëntie

Paus FranciscusDe Paus houdt elke woensdag, tenzij hij niet in Rome is, een publieke audiëntie. Bij mooi weer gebeurt dit op het Sint Pietersplein en in de winter en bij slecht weer vindt het evenement plaats in het auditorium van het Vaticaan gehouden. Er zijn verschillende manieren om tickets voor de pauselijke audiëntie te regelen.

Postkantoren

De meeste toeristen zullen enkel een postkantoor in Rome nodig hebben wanneer ze een ansichtkaart willen versturen, maar om postzegels te kopen kun je ook in een tabakswinkel terecht. De veiligste manier om post te versturen is via de Poste Vaticane, maar doe dit dan ook met een in het Vaticaan zelf gekochte postzegel.

Apotheken

Het Italiaanse woord voor “apotheek” is farmacia. Ze zijn te herkennen aan een groen kruis en er zijn er erg veel in de stad. Niet alle apotheken in Rome hebben dezelfde openingsuren en vaak zijn ze, naar oeroud gebruik, tussen de middag dicht. De pagina heeft ook een korte lijst met apotheken die ’s nachts open blijven.

Bagage Kwijt?

Hier kunt U lezen waar U eventuele verloren bagage weer op kunt halen. Dit hangt er vanaf waar U het verloren bent. Heeft men Uw bagage onderweg al naar een verkeerd vliegveld gestuurd, dan kunt U daar uitvinden wanneer het aankomt. Verliest U het op de metro, dan zijn er speciale kantoren waar U terecht kunt en als het elders in de stad gebeurt is er een algemene plek.