Ponte Sisto Fontein Rome

De Ponte Sisto Fontein wordt ook wel de “Fontein van de 100 Priesters” of de “Piazza Trilussa Fontein” genoemd. Ze staat op het Piazza Trilussa plein in Trastevere, na eerst aan de andere kant van de rivier gestaan te hebben.

Ponte Sisto Fontein Rome

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Ponte Sisto Fontein Rome
De Ponte Sisto Fontein met op de achtergrond de Fontana dell’Acqua Paola.

Het adres van de Ponte Sisto Fontein is Piazza Trilussa – Rome. De fontein staat in de open lucht en kan gratis bezichtigd worden.

Geschiedenis Ponte Sisto Fontein Rome

De Ponte Sisto Fontein is in 1613 door Giovanni Vasanzio gebouwd. De fontein was nodig om het Ospizio dei cento preti (“Hostel van de 100 Priesters”) van water te kunnen voorzien.

In 1898, toen er hoge muren langs de Tiber neergezet werden om de regelmatig voorkomende overstromingen tegen te gaan, werd het monument naar de andere kant van de rivier en de Ponte Sisto gebracht en op het Piazza Trilussa opnieuw opgebouwd.

De fontein bestaat uit een grote nis, met aan weerszijden twee marmeren zuilen. Boven de achtermuur is een inscriptie te zien met daarboven het wapenschild van de paus.

Het water valt vanuit een klein centraal bekken in de grote kuip. Aan weerszijden van de kuip bevinden zich twee gevleugelde draken en twee leeuwenkoppen, die eveneens water spuiten.

Na de verplaatsing van de fontein is de waterdruk miniem.

Piazza Trilussa – Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.