Ponte Sant’Angelo Rome

Ponte Sant'Angelo Rome

De Ponte Sant’Angelo Brug in Rome verbindt de Lungotevere Vaticano met de Piazza di Ponte Sant’Angelo. Dankzij het Castel Sant’Angelo aan de noordzijde is het één van de meest gefotografeerde bruggen van de stad.

Ponte Sant’Angelo Rome

De Ponte Sant’Angelo is gebouwd in de tijd van Keizer Adrianus, die zijn eigen mausoleum (het huidige Castel Sant’Angelo dus) wilde kunnen bereiken. De architect die de opdracht kreeg was Demetrianus, die zijn werk zo goed deed dat in de loop van zijn geschiedenis de brug nooit verwoest of zelfs maar beschadigd is tijdens één van de vele overstromingen van de Tiber.

De brug is in het jaar 136 gebouwd. In 1535 werden de marmeren voetstukken op last van Paus Clemens VII onder de beelden van de heiligen Petrus (gebeeldhouwd door Lorenzetto) en Paulus (van de hand van Paolo Romano) geplaatst. De twee kapellen die er eerst stonden moesten om veiligheidsredenen vernietigd worden.

In 1892 werden de muren aan weerszijden van de Tiber opgetrokken. De kades werden verbreed en dus moest de brug ook langer gemaakt worden door de twee buitenste bogen te verbreden.

Vanaf de 16e eeuw was het de gewoonte om de lichamen van terechtgestelde misdadigers op de Ponte Sant’Angelo te tonen.

In de loop van zijn geschiedenis heeft de Ponte Sant’Angelo ook onder de namen Pons Aelius (Ponte Elio), Pons Hadriani (Brug van Adrianus) en Ponte di Castello bekend gestaan.

Ponte Sant’Angelo Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *